10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPrima audiere în procesul civil al lui Dominique Strauss-Kahn la New York,...

Prima audiere în procesul civil al lui Dominique Strauss-Kahn la New York, amânată pentru 28 martie

Prima audiere în procesul civil intentat lui Dominique Strauss-Kahn la New York de camerista Nafissatou Diallo a foat amânată pentru 28 martie, a anunţat marţi tribunalul, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Această audiere era iniţial anunţată pentru 15 martie la tribunalul din Bronx, unde Diallo a depus plângere civilă pentru agresiune sexuală, la 8 august.

“Pledoariile, în urma cererii de clasare a plângerii, au fost reprogramate pentru 28 martie la ora 14.00 (22.00, ora României)”, a precizat tribunalul, fără a oferi o explicaţie pentru această amânare.

Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo nu sunt obligaţi să fie prezenţi la această şedinţă.

Judecătorul însărcinat cu acest dosar, Douglas McKeon, va audia cele două părţi, după cererea de clasare a procedurii civile depuse la 26 septembrie de avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn.

Ei au argumentat că DSK beneficia la vremea respectivă de imunitate judiciară totală, în calitate de director al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Nafissatou Diallo, care îl acuză pe Strauss-Kahn că a agresat-o sexual în camera sa de la hotelul Sofitel la 14 mai, a depus plângere în civil împotriva lui DSK la 8 august, în paralel cu procedura penală, care a fost abandonată la 23 august, din cauza unor îndoieli privind credibilitatea lui Diallo.

În plângerea civilă, avocaţii lui Nafissatou Diallo cer despăgubiri a căror valoare nu este precizată, pentru o agresiune “sadică şi violentă”.

Procedurile civile sunt în general foarte lungi în Statele Unite, putând dura mai mulţi ani dacă nu intervine un acord negociat între cele două părţi.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă