26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPrima arenă ECO din România

Prima arenă ECO din România

Ariston Thermo România a transformat stadionul Ilie Oană din Ploieşti în prima arenă ecologică din România. Compania a sprijinit Municipalitatea din Ploieşti cu o instalaţie solară completă şi un sistem de centrale termice în condensare ce au fost deja montate pe stadion.

Sistemul solar dat în folosinţă de Ariston Municipalităţii Ploieşti este alcătuit din 8 panouri solare Kairos XP H, aduse pentru prima dată în România special pentru acest proiect, valoarea totală de piaţă a sistemelor instalate fiind de aproximativ 100.000 de lei (cca. 24.000 de euro).

Utilizarea sistemului solar reduce consumul de energie şi facturile aferente, acoperind necesarul de apă caldă menajeră până la 70%.

În plus, bateria de centrale termice în condensare are o putere totală de 245 kw şi este conectată la două rezervoare de 1.000 litri fiecare. Sistemele de panouri solare şi centrale termice montate pe stadionul Ilie Oană vor asigura atât apa caldă cât şi încălzirea întregului complex. Ariston va realiza, de asemenea, mentenanţa pe întreaga perioadă de viaţă a produselor oferite.

“Tehnologia condensării şi energia solară reprezintă varianta ideală a unui sistem de încălzire, combinând centralele în condensare şi panourile solare”, a spus Cătălin Drăguleanu, director de vânzări la Ariston Thermo.

Cele mai citite

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...
Ultima oră
Pe aceeași temă