15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPrigoană şi Nicuşor Dan spun că demisionează dacă nu rezolvă problema câinilor...

Prigoană şi Nicuşor Dan spun că demisionează dacă nu rezolvă problema câinilor în 6 luni ca primari

Pedelistul Silviu Prigoană şi independentul Nicuşor Dan, candidaţi la Primăria Capitalei, au susţinut, în emisiunea GÂNDUL LIVE, că, dacă vor câştiga funcţia, îşi vor da demisia dacă în şase luni nu rezolvă problema câinilor fără stăpân. Mai mult, cei doi au spus că îşi semnează demisiile în alb, potrivit Mediafax.

“Dacă nu rezolv problema în şase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, a spus Prigoană. “Aveţi două demisii în alb”, a afirmat şi Nicuşor Dan.

Singurul însă care şi-a luat angajamentul sub semnătură că va demisiona dacă nu va rezolva problema câinilor fără stăpân a fost Nicuşor Dan.

Silviu Prigoană a susţinut că pentru a aduna câinii în adăposturi va oferi câte 5 lei fiecărui cetăţean care îl va aduce, cheltuielile fiind suportate de “nişte fundaţii culturale”. “Ei trebuie adunaţi, inventariaţi, cipaţi”, a spus el.

Întrebat dacă un asemenea demers nu va duce la o creştere a numărului de persoane care vor fi muşcate de câini, candidatul PDL a spus că acest lucru nu este posibil pentru că aceia care vor aduna animalele fără stăpân sunt “cetăţenii care trăiesc în simbioză cu ei”. În opinia sa, în Bucureşti sunt doar 6-7.000 de maidanezi.

Numărul acestora a fost estimat însă de candidatul independent Nicuşor Dan la aproape 30.000. “Trebuie create adăposturi ale municipalităţii. Dacă sunt asociaţii de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, municipalitatea le dă şarcurile ca să-i ţină acolo. De asemenea, trebuie încurajată adopţia pentru că niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopţia de câini. Trebuie controlata şi apariţia de noi câini şi asta se face printr-un registru al câinilor din Bucureşti, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân şi încurajarea celor cu stăpân”, a spus Nicuşor Dan.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă