12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPricopie promite manuale noi, și în format electronic, pentru elevii claselor I...

Pricopie promite manuale noi, și în format electronic, pentru elevii claselor I și a II-a

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, pentru Mediafax, că elevii de clasa I și a II-a vor avea, în toamnă, manuale noi și în format electronic.

"M-am uitat pe o listă. Pentru manualele de clasa I, cred că sunt aproximativ 10 ofertanţi, iar pentru manualele de clasa a II-a cred că am văzut şase-şapte ofertanţi", a declarat Pricopie, care a precizat că miercuri a fost termenul-limită pentru depunerea ofertelor de realizare a manualelor.

Ministrul Educației a dat asigurări că manualele vor fi realizate până în 15 septembrie și vor fi disponibile și în format electronic, ceea ce reprezintă o premieră în învățământul din România.

Procesul de achiziţie a manualelor şcolare noi pentru clasele I şi a II-a, pentru anul școlar 2014-2015, a fost lansată de MEN în luna martie.

Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL au depus, în 30 aprilie, contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care vizau documentaţia privind procedura de atribuire a manualelor realizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul ministerului.

Contestaţiile au fost respinse, iar decizia CNSC a fost contestată de Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL la Curtea de Apel Bucureşti.

În 2 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, ca nefondate, plângerile împotriva deciziei CNSC privind documentaţia de atribuire a manualelor.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă