20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFotbalul intern costă cât cel european. Ce prețuri au biletele la meciurile...

Fotbalul intern costă cât cel european. Ce prețuri au biletele la meciurile Astra Giurgiu și Steaua din Cupa Ligii și Liga 1

Astra Giurgiu, liderul campionatului intern, a stabilit preţuri foarte mari la bilete pentru derby-urile cu Steaua, din Cupa Ligii, respectiv campionat. Cine vrea să asiste din tribune la partida de miercuri va trebui să scoată din buzunar 50 de lei, în timp ce pentru disputa de sâmbătă un tichet costă 100 de lei.

Următoarea săptămână poate fi istorică pentru Astra, în eventualitatea unei victorii în campionat în faţa roş-albaştrilor titlul fiind acontat în proporţie mare. Şumudică şi oficialii giurgiuveni se tem de faptul că vor juca la Giurgiu "în deplasare" şi au luat măsuri în consecinţă.

Mutarea de la Ploieşti nu a avut efectul scontat de conducerea Astrei, publicul din Giurgiu neasimilând deocamdată echipa, deşi aceasta s-a luptat în ultimii ani pentru locurile fruntaşe. Un sondaj recent arată că Astra se bucură de simpatia a doar 1% din microbişti, astfel că se anticipează că la partida cu Steaua stadionul ar urma să fie populat cu foarte mulţi suporteri ai campioanei.

În acest sens, conducerea liderului a luat o decizie controversată, stabilind nişte preţuri foarte mari la tichete, probabil pentru a încerca să stopeze venirea în masă a steliştilor. Mai mult, la casele de bilete din Giurgiu, se eliberează tichete de joc doar cu buletinul. Dacă nu faci dovadă că locuieşti în Giurgiu, nu primeşti bilet, anunţă ProSport.

”Vânzătoarea mi-a cerut buletinul şi mi-a verificat adresa şi a copiat CNP-ul, cu toate că am cerut loc la tribuna 1, deci nu deasupra băncilor de rezerve. Am întrebat dacă face asta ca să nu intre bucureştenii la meci şi mi-a confirmat”, a spus un fan pentru sursa citată.

Punctul de vedere al Astrei este altul, cel puţin în privinţa legitimării la case.

Acest lucru s-ar face ca urmare a unui protocol între Federaţie şi Jandarmerie pentru a stopa specula. Totuşi, conform sursei menţionate anterior, la niciun alt meci din acest sezon desfăşurat la Giurgiu nu s-a mai procedat aşa.

”Nu există nicio restricţie din partea clubului Astra Giurgiu. Buletinul este solicitat ca urmare a procedurilor specificate în regulament, proceduri stabilite de FRF şi de Jandarmerie. Astfel se controlează vânzarea pentru distribuirea în mod egal a biletelor în toate cele trei tribune ale stadionului”, este reacţia oficială a clubului Astra Giurgiu.

Teama liderului nu e nejustificată, chiar dacă fanii Stelei nu mai creează de ceva timp o atmosferă incendiară pe stadioane. Campioana e foarte iubită la Giurgiu, dovadă bannerele cu urări de "La mulţi ani!" pentru Marius Lăcătuş, apărute în timpul disputei Astra – Pandurii.

Cele mai citite

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă