25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialPreselectie pentru fotoliile de primar in PSD Hunedoara

Preselectie pentru fotoliile de primar in PSD Hunedoara

Peste 200 de membri PSD din judetul Hunedoara isi doresc sa ocupe, la alegerile locale din 2008, un loc pe lista de pretendenti la un post de primar sau consilier din partea acestei formatiuni politice. Conducerea filialei a stabilit deja cate trei candidati pentru primariile municipiilor si oraselor. Cel care va candida la functia din fruntea Primariei va fi stabilit in urma unui sondaj de opinie organizat de social-democrati la nivelul localitatilor urbane.
Printre membrii ale caror nume au ajuns pe masa forurilor de conducere judetene ale filialei, in calitate de propunere de candidat la o functie de primar, se afla nume de marca, dar si persoane pe care schimbarea guvernarii le-a impins, mai mult sau mai putin meritat, pe tusa politica.

Multi vor, putini sunt alesi

Printre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un membru PSD pentru a putea fi promovat pe o lista de candidati se numara activitatea politica, competenta, pregatirea profesionala si imaginea publica. Din opt social-democrati deveni care au tintit sa ajunga in pozitia de candidat la Primarie, doar trei au trecut de filtrul departamentului de specialitate si au primit, ulterior, aprobarea Consiliului Municipal.
Deputatul PSD Cosmin Nicula, fosta sefa a Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului, Georgeta Barabas, si actualul consilier local din Deva Florin Ghergan, fost director al „ApaProd”, sunt cele trei persoane propuse de filiala din care se va desemna viitorul candidat care se va inscrie, in 2008, in cursa pentru fotoliul de sef al administratiei publice locale din Deva. Pe langa ei, calitatea de candidat la aceeasi functie a mai fost ravnita si de Nicolae Stanca, fost prefect, Victor Vaida, presedintele organizatiei judetene a PSD, sau Vasile Tonea, secretar executiv al filialei si actual consilier local, insa acestia au renuntat la dorinta lor, inainte ca evaluarea sa fie finalizata.
Stanca si Vaida, alaturi de Cosmin Nicula, se numara, insa, printre membrii PSD Hunedoara propusi pentru a ocupa diferite functii in Guvern, bineinteles, in cazul in care partidul va castiga alegerile generale din 2008, astfel ca cei doi nu sunt „ignorati” de colegii de organizatie. In acelasi timp, majoritatea organizatiilor au intocmit si liste cu cate 20 de candidati, in medie, pentru consiliile locale si cel Judetean.

„Fostii”, mai numerosi decat „noii”

Pentru functia de primar al municipiului Hunedoara s-ar putea inscrie Mircea Lazar, fostul director al spitalului din oras, Petre Mihai, fost inspector scolar, Teodor Iovanescu, fost consilier local, Horia Pastiu, fost consilier judetean, sau Ionel Raducea, presedintele organizatiei locale. Decizia va fi luata cel mai devreme la sfarsitul anului viitor, dupa validarea candidatilor de catre forurile judetene de conducere ale PSD.
Pe de alta parte, cei doi reprezentanti ai conducerii municipalitatii din Brad, primarul Florin Cazacu si viceprimarul Aurel Circo, se afla pe lista de propuneri de candidati pentru 2008 a organizatiei partidului din acest municipiu pentru functia de edil-sef. Ei il au drept concurent pe Ioan Marcel Socol, fostul sef al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Actualul primar din Lupeni, Cornel Resmerita, a trecut si el de filtrul departamentului si a ajuns pe lista de propuneri de candidati la Primaria acestui municipiu, pentru viitoarele alegeri locale, alaturi de Nicolae Ivanus si Sorin Vasilescu, cel care, pana la alegerile din 2004, a ocupat postul de sef al Directiei Judetene de Munca si Solidaritate Sociala.
Tot cu niste „fosti” vrea sa se prezinte PSD si la alegerile pentru functia de primar al municipiului Vulcan. Hodor Petru, fostul sef al Primariei pana in 2004, Sergiu Dragan, Marius Danci sau Maria Roman, se afla pe lista de candidati ai partidului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă