11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialPreşedintele SUA, Donald Trump: Am decis să eliberăm din nou vize tuturor...

Preşedintele SUA, Donald Trump: Am decis să eliberăm din nou vize tuturor ţărilor odată ce politicile de securitate vor fi aplicate

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că statul american va elibera din nou vize tuturor ţărilor odată ce politicile în materie de securitate vor fi puse în aplicare în următoarele 90 de zile, notează Mediafax.

“Vom elibera din nou vize tuturor ţărilor odată ce ne asigurăm că am revizuit şi implementat cele mai sigure politici în următoarele 90 de zile. Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în ţara noastră aceleaşi ameninţări pe care soldaţii noştri le combat peste hotare. Ca să spun clar, aceasta nu este o interdicţie care îi vizează pe musulmani, aşa cum presa anunţă în mod fals. Nu este vorba despre religie-este vorba despre teroare şi despre garantarea securităţii ţării noastre. Sunt peste 40 de state din toată lumea care sunt majoritar musulmane şi care nu sunt afectate de acest ordin”, a declarat Trump.

Şeful administraţiei de la Washington a semnat un ordin executiv prin care se suspendă primirea refugiaţilor din mai multe state majoritar musulmane timp de patru luni, iar a celor din Siria pe termen nedeterminat, declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a “teroriştilor islamişti radicali”. Această măsură a declanşat numeroase proteste în oraşele şi aeroporturile americane.

Ordinul executiv suspendă programul de primire a refugiaţilor, prin care aproximativ 85.000 de refugiaţi din cauza războiului, opresiunii politice şi religioase au fost primiţi anul trecut în Statele Unite. Ordinul a suspendat pe termen nedeterminat primirea de refugiaţi din Siria, unde milioane de persoane au fost nevoite să fugă din cauza violenţelor, şi a impus controale mai dure pentru cetăţenii din alte şapte state majoritar musulmane, adaugă sursa citată.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă