27.4 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialPreşedintele italian, audiat ca martor într-un proces al mafiei

Preşedintele italian, audiat ca martor într-un proces al mafiei

Curtea cu Juri din Palermo a decis joi ca președintele Italiei, Giorgio Napolitano, să fie audiat în calitate de martor într-un proces privind presupuse negocieri între stat și mafie.

''Iau act de decizia Curţii cu Juri. Pot depune mărturie cât mai curând posibil'', a declarat Napolitano, potrivit unui scurt comunicat al Preşedinţiei, transmite Mediafax.

Data acestei audieri încă nu a fost decisă, dar ea se va desfăşura cu uşile închise, la Palatul Quirinal, sediul preşedinţiei, anunţă presa italiană.

Napolitano, o personalitate foarte respectată în Italia, a dat asigurări în octombrie 2013 că nu deţine informaţii cu privire la acest dosar, însă este pregătit să depună mărturie.

Procesul, deschis în martie 2013 la Palermo, vizează presupuse negocieri secrete între oficiali guvernamentali şi lideri mafioţi, la începutul anilor 1990, care aveau scopul de a evita continuarea unui val de atentate sângeroase.

Printre cei zece acuzaţi figurează, de asemenea, ministrul de Interne din acea perioadă, Nicola Mancino, şi liderul mafiot Toto Riina.

Cele mai citite

Finlanda, abia intrată în NATO, trimite avioane pentru a apăra România

Finlanda, abia devenită membru al NATO, trimite în România șapte avioane de luptă pentru a participa la misiunea de Poliție Aeriană pe Flancul Estic...

Interviu: Laurențiu Oprescu, director marketing aeroport Mihail Kogălniceanu: ,,Noul terminal va avea o capacitate mai mare. Voi fi 16 check-in-uri”

Lucrările la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța ar urma să fie finalizate la finalul lunii iulie, iar valoarea investiției se ridică la 46...

PNL, locul 1 în sondaje pentru alegerile locale din Ardeal și Banat

Partidul Național Liberal este pe primul loc la votul politic din Transilvania înaintea alegerilor locale din 9 iunie. Cele mai recente sondaje de opinie privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă