12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Iohannis negociază la ONU cererea României de a deveni membru nepermament...

Președintele Iohannis negociază la ONU cererea României de a deveni membru nepermament al Consiliului de Securitate

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, la New York, o întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în marja Adunării Generale a ONU, informează Agerpres.

Președintele Iohannis  a participat marți la deschiderea segmentului la nivel înalt al UNGA 72, în cadrul căruia președintele SUA, Donald Trump, a susținut un discurs.

Iohannis a avut  întrevederi și cu președintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, dar și cu omologii din Estonia – Kersti Kaljulaid  și Egipt  – Abdel Fattah Al Sisi.

Principala miză a acestor întâlniri bilaterale este, pentru președintele Klaus Iohannis, să pledeze cauza României, care recent a lansat campania pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020-2021.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Nașterile și căsătoriile în Germania au ajuns la cele mai scăzute niveluri în 2023 din ultimul deceniu

Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Federal...

Cinci locuri în Liga Campionilor pentru Germania, în sezonul viitor! Victoria lui Dortmund cu PSG, decisivă

Germania va trimite cinci formații în ediția viitoare a Ligii Campionilor, după ce şi-a asigurat locul doi în clasamentul UEFA din acest sezon, grație...
Ultima oră
Pe aceeași temă