4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialPreşedintele Iohannis le-a prezentat ambasadorilor străini viitoarea Strategie Naţională de Apărare

Preşedintele Iohannis le-a prezentat ambasadorilor străini viitoarea Strategie Naţională de Apărare

Preşedintele Klaus Iohannis le-a prezentat reprezentanţilor diplomatici ai statelor NATO şi UE, acreditaţi la Bucureşti, principalele elemente din noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării.

Acţiunea s-a desfăşurat joi, la Palatul Cotroceni, la iniţiativa Departamentului Securităţii Naţionale.

Şeful statului a prezentat viziunea strategică, principalele elemente de conţinut şi direcţiile de acţiune din noua Strategie Naţională de Apărare, mai ales din perspectiva statutului României de membru al NATO şi al UE.

În aceeaşi întâlnire, preşedintele Iohannis a discutat cu reprezentanţii diplomatici teme privind Uniunea Energetică și comunicarea strategică la nivelul Uniunii Europene, informează Administraţia Prezidenţială.

După prezentarea şi aprobarea în unanimitate în comisiile de specialitate ale Parlamentului României din data de 17 iunie a.c., şeful statului va prezenta noua Strategie Naţională de Apărare în cadrul şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului.

Şedinţa comună a Parlamentului este programată luni, 22 iunie.

Citeşte şi: ONG-urile sunt invitate să contribuie la Strategia Naţională de Apărare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă