26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSpecialPreşedintele grupului Bilderberg, la Bucureşti. Ce face şi cu cine se întâlneşte

Preşedintele grupului Bilderberg, la Bucureşti. Ce face şi cu cine se întâlneşte

Vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg, prezent la Bucureşti, va susţine astăzi un discurs în cadrul conferinţei organizate la Banca Naţională a României cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Clubului de la Roma.

În cadrul conferinţei dezbaterile se vor axa pe actuala situaţie din România, în contextul economic european, principii ale clubului Bilderberg şi ale Clubului de la Roma, ideologii economice şi politice în Europa, după criza datoriilor suverane.

Citeşte şi: Şşşşşşş, începe reuniunea Grupului Bilderberg!

De asemenea, în această dimineaţă, preşedintele grupului Bilderberg s-a întâlnit la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Clubul de la Roma este o denumire simbolică pentru o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei.

Organizaţia a fost înfiinţată de Aurelio Peccei, industriaş, fost preşedinte al companiei Fiat şi Alexander King, om de ştiinţă scoţian.

Clubul de la Roma este compus din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat din întreaga lume. Printre membrii clubului se numără şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

În ceea ce priveşte Grupul Bilderberg acesta include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Fondatorii grupului au fost magnaţii David Rockefeller şi familia de bancheri Rotschild.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă