12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Germaniei, mesaj pentru francezi: “Nu vă lăsați vrăjiți de cântece de...

Președintele Germaniei, mesaj pentru francezi: “Nu vă lăsați vrăjiți de cântece de sirenă sau de promisiuni false”

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, le-a cerut sâmbătă francezilor să apere cu votul lor la alegerile prezidențiale din Franța "o Europă puternică", transmite EFE.

"Nu ascultați cântecele de sirenă ale celor care vă promit un mare viitor francez", a avertizat Steinmeier într-un interviu acordat grupului media Funke și ziarului francez Ouest-France, citat de Agerpres.

Franța este "un garant al stabilității europene și piatra fundamentală a UE", a amintit fostul ministru de externe, care a fost ales președinte în februarie. "UE este uneori dificilă, dar este un beneficiu pentru toți, inclusiv pentru Franța", a continuat Steinmeier, adăugând că "sunt multe în joc pentru întreaga Europă" atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale din Franța. O victorie a populismului naționalist va lăsa Europa la mila "altor puteri".

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă