23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele Donald Trump a încercat să explice remarcile sale despre presupusul act...

Preşedintele Donald Trump a încercat să explice remarcile sale despre presupusul act terorist din Suedia

Preşedintele republican al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a încercat să explice la ce s-a referit când a declarat, sâmbătă, că este periculos să primești refugiați, oferind ca exemplu Suedia, despre care a lăsat să se înțeleagă că a fost, vineri, ținta unui atentat terorist, fapt care nu s-a produs însă în realitate, citează Agerpres.

”Declarația mea despre ceea ce se întâmplă în Suedia se referea la o poveste care a fost difuzată de @FoxNews cu privire la imigranți&Suedia”, a scris pe Twitter liderul american.

Trump a făcut declarația după ce a lecturat o informare despre un documentar de pe Fox News despre refugiații din Suedia.

 

“Uitați-vă ce se întâmplă în Germania. Uitați-vă ce s-a întâmplat ieri seară în Suedia. Suedia, cine ar fi crezut? Suedia. Au primit numeroși refugiați, iar acum au probleme la care nu s-ar fi gândit niciodată”, a afirmat Trump sâmbătă seară în Florida, într-un discurs virulent în apărarea politicii sale anti-refugiați.

Imediat, această informație falsă a devenit virală pe Twitter, sub hashtag-urile #lastnightinSweden (‘ieri seară în Suedia’) și #SwedenIncident (‘incident în Suedia’), iar tabloidul suedez Aftonbladet a prezentat o listă a principalelor evenimente petrecute vineri noaptea în Suedia, printre care o furtună de zăpadă în nordul țării.


Citeşte şi: Donald Trump, ironizat în mediul virtual, după ce a făcut referiri la un atac terorist inexistent în Suedia. Fostul premier suedez: Atac terorist? Ce-a fumat?

Președintele SUA, Donald Trump, nu a scăpat de o avalanșă de ironii în mediul online după ce sâmbătă seara a făcut referiri la un atentat terorist inexistent în Suedia. 


 

 

 

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă