11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPresedinta completului celor 9 copiatori

Presedinta completului celor 9 copiatori

"Romania libera" a semnalat in urma cu mai putin de doi ani cazul revoltator al unui autoplagiat de proportii la Inalta Curte de Casatie si Justitie, comis chiar de completul de 9 judecatori condus de Lidia Barbulescu.

Victor Vasile, un justitiabil, ne-a semnalat ca cei 9 judecatori din completul condus de Lidia Barbulescu i-au "ratacit" numele in sentinta pe care au dat-o, "botezandu-l" Lapadat Zosim.
Ca urmare a investigatiilor facute, am aflat ca Lapadat Zosim, un roman dintr-o comuna de langa Medias, judetul Sibiu, se prezentase in fata completului condus de Lidia Barbulescu in aceeasi zi cu Victor Vasile, bineinteles intr-o alta cauza. Am constatat cu acea ocazie ca nu era doar o simpla greseala de nume, ci ca pagini intregi din hotararea data pentru Victor Vasile erau identice cu cele din hotararea primita de petentul Lapadat Zosim.
Ne-am exprimat atunci indoiala cu privire la rezultatul demersului nostru, dat fiind ca, scriam atunci, "presedintele completului si inca un membru sunt si membri ai CSM". Coincidenta face ca celalalt membru al CSM sa fi fost nimeni altul decat Anton Pandrea, predecesorul Lidiei Barbulescu la presedintia CSM. Acesta ne-a promis, cu ocazia investirii, ca va cere o ancheta si va accepta masurile impuse, dar un comunicat ulterior al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a pus totul pe seama unei "erori de tehnoredactare", o simpla greseala materiala.
"Constatarile" s-au oprit insa la acest capitol! Nimeni nu s-a mai obosit sa verifice si faptul ca Lidia Barbulescu, Anton Pandrea si ceilalti sapte judecatori nu s-au pronuntat, practic, asupra cererilor lui Victor Vasile. Nici macar asupra cererii acestuia de a-i fi reconstituita plangerea penala de 1.203 file, din care ramasesera la dosarul cauzei numai 169 de file!!!

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă