21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPreschimbarea certificatelor pentru ranitii din revolutie

Preschimbarea certificatelor pentru ranitii din revolutie

Persoanele care au fost ranite in timpul revolutiei din decembrie 1989 vor putea sa faca solicitarea de preschimbare a certificatelor de revolutionar doar daca obtin o dovada de la Parchetul Militar.
Propunerea facuta de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii recunostintei mentioneaza ca adeverinta de la Parchet va fi obligatorie, urmand ca pe aceasta sa fie trecut, tot de catre procurori, numarul certificatului emis de Institutul Medico-Legal. In sensul legii, se vor putea incadra la categoria raniti persoanele care au suferit leziuni ca urmare a participarii la revolutie in perioda 16 decembrie 1989-10 ianuarie 1990.

Continutul dosarului

Dosarul pentru preschimbarea certificatului de ranit trebuie sa mai contina, obligatoriu: certificatul medical de ranit din perioada 16 decembrie 1989-10 ianuarie 1990 sau extras din registrul medical care atesta aceasta data sau copie legalizata de pe acestea; declaratie personala; alte documente din care sa rezulte data si locul ranirii, precum si activitatea desfasurata in momentul ranirii (proba cu declaratia de martor din care sa rezulte data si locul ranirii, precum si activitatea desfasurata in momentul ranirii).
Foaia de observatie clinica, fisa medicala, adeverinta medicala sau biletul de internare/externare sau copiile legalizate de pe acestea, care atesta leziunile suferite in perioada 16 decembrie 1989-10 ianuarie 1990, pot inlocui certificatul medical de ranit din perioada 16 decembrie 1989-10 ianuarie 1990 sau extrasul din registrul medical care atesta aceasta data.

Cele mai citite

Atac ucrainean asupra unei platforme rusești de lângă Insula Șerpilor

Forțele speciale ucrainene au lansat un atac asupra platformei petroliere Petro Godovaneț din Marea Neagră, o locație pe care Kievul încearcă să o recâștige...

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...

Scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme în România în septembrie: Dacia, declin de peste 33%

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut din nou în septembrie, continuând tendința de declin marcată și în luna precedentă. România a înregistrat doar 8.975...
Ultima oră
Pe aceeași temă