10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPresa britanică anunță o campanie de succes a Simonei Halep la Australian...

Presa britanică anunță o campanie de succes a Simonei Halep la Australian Open

Simona Halep, care va fi cap de serie numărul 3 la Australian Open, are mari șanse să ajungă în fazele finale ale turneului, mai ales după ce a declarat forfait la turneul din această săptămână de la Sydney.

Statistica arată că de fiecare dată când a abandonat înaintea unui turneu major, cum s-a întâmplat și în această săptămână, Halep a înregistrat o campanie de succes la următoarea competiție. Românca s-a retras, înaintea primului său meci la turneul de categorie Premier de la Sydney, după ce a acuzat probleme gastrointestinale, pe care le-ar fi avut încă de săptămâna trecută, de la Shenzhen (China).

Nici măcar presa internațională nu a putut să nu observe coincidențele din cariera Simonei Halep. După ce, anul trecut, francezii publicației L'Equipe au criticat-o pe româncă pentru numărul prea mare de abandonuri de dinaintea turneelor majore, cu toate că de fiecare dată a fost vorba de accidentări, săptămâna aceasta a venit rândul site-ului britanic de specialitate live-tennis.com să remarce acest lucru. 

"În ciuda problemelor de sănătate, Halep – care are mai degrabă o istorie a meciurilor pierdute devreme sau a retragerilor la evenimentele care preced un Grand Slam – este încrezătoare că va fi bine la Australian Open, competiţie ce începe luni, la Melbourne. Ea are câteva meciuri câştigate în 2015, la Shenzen, deşi nu în faţa celei mai înalte opoziţii. Halep a întâlnit o singură jucătoare din Top 50 în drumul spre titlu, pe Timea Bacsinszky, locul 47 WTA", au scris britanicii.

Câştigătoare la Shenzhen, acolo unde a cucerit al 9-lea titlu al carierei, Simona Halep s-a retras din turneul de la Sydney, acolo unde de asemenea era cap de serie numărul unu. Halep urma să o întâlnească pe Karolina Pliskova (Cehia), locul 22 WTA. La ediţia de anul trecut a turneului australian, Halep a fost eliminată, în mod suprinzător, în primul tur.

Anul trecut, unul marcat de accidentări pentru româncă, Halep a reușit rezultate impresionante după fiecare abandon. Spre exemplu finala de la Roland Garros și semifinala de la Wimbeldon au fost de asemenea precedate de retrageri din turneele premergătoare.

În 2014, Simona Halep a ajuns până în sferturile de finală ale Australian Open.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă