18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPreoţi, elevi şi parlamentari, la mitingul pro-Matei

Preoţi, elevi şi parlamentari, la mitingul pro-Matei

“Libertate!”, „Matei!” sau „Vrem pri­ma­rul înapoi!” au fost doar câteva din lozincile strigate ieri după-amiază în centrul oraşului la mitingul organizat de Societatea Civilă. „Este nevinovat, oamenii răi l-au arestat”, „A făcut numai bine pentru oraş, avem apă caldă şi curăţenie, băsiştii ni l-au luat” şi „Să-i dea drumul lui Matei, ca să vină înapoi să aibă grijă de noi. E omul nostru care a avut grijă de oraş”, „Să ni-l elibereze, să ni-l dea înapoi. E trist oraşul fără el”, „Am venit pentru domnul primar Matei, pentru dreptatea lui şi pentru tot ceea ce a făcut”, sunt doar câteva dintre declaraţiile consemnate de la participanţii la miting, oameni de toate categoriile sociale şi de toate vârstele.

Au participat la miting de la elevi ai şcolilor Tudor Arghezi şi Grigore Moisil, la gospodine, profesori, consilieri locali şi parlamentari la manifestarea ce s-a desfăşurat în centrul oraşului, la Troiţă, locul unde au loc, de obicei, manifestările oficiale prilejuite de sărbătorirea în special a zilei naţionale. Ieri, acolo s-au strâns năvodărenii să scandeze după primarul care se află în arest de joia trecută.

Preoţii ortodocşi au ieşit în stradă

Toţi preoţii de la bisericile ortodoxe din localitate au fost prezenţi. „Inima oraşului nostru este una în momentul de faţă. Şi Dumnezeu ştie acest lucru şi ne uneşte pe toţi ca să vrem binele oraşului nostru. N-am ieşit aici pentru noi şi pentru o cauză individuală, ci am ieşit aici pentru toţi cei care locuim în oraşul nostru. Ieşim aici nu pentru un primar, ci pentru ca fiecare dintre noi să-şi ducă viaţa într-un mod ordonat”, a spus unul dintre preoţi, care a îndemnat la rugăciune comună. De altfel, o scurtă rugăciune de ajutorare a edilului-şef a fost rostită, cei prezenţi făcându-şi cruce în mod evlavios.

Mesaj de după gratii

„El (primarul Nicolae Matei – n.red.), acolo, la Bucureşti, este cu ochii pe noi. Trebuie să învăţăm să fim uniţi pentru el”, a spus, la rândul său, viceprimarul Florin Chelaru, care le-a transmis năvodărenilor şi un mesaj din partea şefului administraţiei locale năvodărene: „Nu sunt şantajabil. Oraşul Năvodari nu e de vânzare!”. De altfel, reprezentanţii administraţiei locale prezenţi la manifestare au ţinut să precizeze, în repetate rânduri, că „Matei este primarul ales cu peste 75% din voturile năvodărenilor”.

Susţinut de liberalii din alianţă

Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti, aflat şi el la miting alături de cei doi deputaţi liberali constănţeni, Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu, a precizat că manifestarea nu are ca scop influenţarea instituţiilor statului. „Nicolae Matei nu a omorât pe nimeni, nu a tâlhărit pe nimeni. Nu a făcut nici un fel de delict care să necesite judecarea lui în stare de arest, arestarea lui pe o perioadă lungă. El trebuie cercetat în stare de libertate! Nu este un amestec în trebuirile justiţiei”, a precizat demnitarul român. La miting nu au fost prezenţi şi parlamentari PSD, partid din care face parte primarul. Majoritatea acestora au fost implicaţi în acţiuni de campanie în colegiile unde vor candida.

Arestat preventiv pentru 29 de zile

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost arestat preventiv, joi, 15 noiembrie, pentru 29 zile de Tribunalul Bucureşti, pentru dare de mită. Procurorii DNA au declarat că, în perioada iunie-octombrie 2012, primarul Matei i-a solicitat unui ofiţer de Poliţie Judiciară cu funcţie de conducere să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau. Primarul a cerut poliţistului să intervină în aceste anchete pe care le consideră abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, ofiţerului de poliţie i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, la data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari. 

Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă