13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPremiu american pentru studenţii politehnişti

Premiu american pentru studenţii politehnişti

Studenţi de la Facultatea de Construcţii au fost laureaţi ai concursului „Seismic Design Competition” din SUA şi la cel de proiecte de poduri construite din paste făinoase, de la Budapesta, Ungaria.

O echipă formată din opt studenţi şi un însoţitor de la Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au participat la un concurs studenţesc intitulat „Seismic Design Competition”, desfăşurat în Memphis, statul Tennessee, din SUA, unde au primit premiul special „Degenkolb – Structural Innovation Award” (pentru Inovaţie Structurală).

Premiu în Ungaria

Totodată o echipa alcătuită din şase studenţi UTCN (Csongor Biró,Szabolcs Hadi, György Kádár, Csongor Király, Alpár Kis, Máté Péntek), însoţiţi de conf. dr. ing Zsongor Gobesz de la Facultatea de Construcţii, a participat la Campionatul Mondial de Structuri şi Poduri din Paste Făinoase, desfăşurat la Budapesta, în Ungaria.

Echipa clujeană a fost prezentă cu două proiecte de poduri. “În urma încercărilor şi probelor la care au fost supuse cele două construcţii realizate, rezultatele i-au plasat pe cei şase studenţi UTCN pe locul întâi, devenind astfel campioni mondiali la categoria Poduri”, spun reprezentanţii universităţii clujene.

 

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă