3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialPremii pentru liceenii francofoni

Premii pentru liceenii francofoni

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC), cea mai mare organizație a mediului de afaceri francofon din Transilvania, i-a premiat pe tinerii elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”  din Baia Mare care studiază limba franceză și care s-au înscris în competiția ”Prix du C.FAC” („Premiile C.FAC”).

Rolul acestor premii este acela de a promova studierea limbii franceze drept limbă a afacerilor și a economiei, dar, în egală măsură, acela de a stimula interesul tinerilor pentru domenii precum design, IT sau industrie. Ceremonia de premiere a avut loc ieri. Premiile au fost înmânate de către consulul onorific al Franței la Cluj, Pascal Fesneau. Cel mai important a fost Premiul Liceului, care a constat în materiale didactice în valoare de 500 euro. De asemenea, el a oferit premii de participare celor 63 de elevi înscriși în competiție.

Pascal Fesneau le-a vorbit elevilor despre oportunitățile de carieră oferite tinerilor care cunosc limba franceză. Reprezentanții C.FAC spun că aceste oportunități de carieră, care sunt deja considerabile în prezent, vor crește semnificativ în viitor. Astfel, dacă în prezent, la nivel mondial, există 230 de milioane de francofoni, până în anul 2050 numărul lor va ajunge la 700 de milioane. În plus, cunoașterea limbii franceze oferă avantajul unui instrument de comunicare foarte important în schimburile economice, tehnice, diplomatice și în domeniul proiectelor sociale.

Președintele Michelin pentru Europa Centrală și de Sud, Eric Faidy, spune că ”misiunea Michelin este de a contribui la o mobilitate sustenabilă, iar inițiativa C.FAC ce promovează învățarea limbii franceze vine în sprijinul mobilității prin înlăturarea barierelor de comunicare, accesul la mai multe oportunități de dezvoltare și o mai mare deschidere culturală, personală și profesională a tinerilor”.

Și managerul Steelcase, Bettina Plassmann, a subliniat importanța cunoașterii limbii franceze. ”Unul din principalele obiective Steelcase este promovarea limbii franceze în România, în special în rândul tinerilor și al studenților, pe care îi încurajăm să vorbească o limbă franceză bună ca să poată să obțină locuri de muncă în orice companie locală care muncește pentru piața franceză”, a spus Bettina Plassmann.    

Cele mai citite
00:01:03

Ben-Gvir vizitează locul unde au fost împușcături în Ierusalim

Ben-Gvir, ministrul securității naționale din Israel, vizitează locul unde au fost împușcături în Ierusalim, chiar în această dimineață, conform Reuters. Doi atacatori palestinieni au deschis...

Dezastru previzibil al turcilor de la Alsim Alarko pe Centura Capitalei

CNAIR ezită să avanseze un nou termen de finalizare a celor două loturi de pe A0 pe care Alsim Alarko le lucrează, pentru...

Curtea de Conturi: România, cele mai mari preţuri din UE şi importă la preţuri mai mari decât exportă

Un audit realizat în ultimii doi ani de Curtea de Conturi a României la Ministerul Energiei, control care a vizat perioada 2017-2022 şi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă