12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPremii pentru liceenii francofoni

Premii pentru liceenii francofoni

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC), cea mai mare organizație a mediului de afaceri francofon din Transilvania, i-a premiat pe tinerii elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”  din Baia Mare care studiază limba franceză și care s-au înscris în competiția ”Prix du C.FAC” („Premiile C.FAC”).

Rolul acestor premii este acela de a promova studierea limbii franceze drept limbă a afacerilor și a economiei, dar, în egală măsură, acela de a stimula interesul tinerilor pentru domenii precum design, IT sau industrie. Ceremonia de premiere a avut loc ieri. Premiile au fost înmânate de către consulul onorific al Franței la Cluj, Pascal Fesneau. Cel mai important a fost Premiul Liceului, care a constat în materiale didactice în valoare de 500 euro. De asemenea, el a oferit premii de participare celor 63 de elevi înscriși în competiție.

Pascal Fesneau le-a vorbit elevilor despre oportunitățile de carieră oferite tinerilor care cunosc limba franceză. Reprezentanții C.FAC spun că aceste oportunități de carieră, care sunt deja considerabile în prezent, vor crește semnificativ în viitor. Astfel, dacă în prezent, la nivel mondial, există 230 de milioane de francofoni, până în anul 2050 numărul lor va ajunge la 700 de milioane. În plus, cunoașterea limbii franceze oferă avantajul unui instrument de comunicare foarte important în schimburile economice, tehnice, diplomatice și în domeniul proiectelor sociale.

Președintele Michelin pentru Europa Centrală și de Sud, Eric Faidy, spune că ”misiunea Michelin este de a contribui la o mobilitate sustenabilă, iar inițiativa C.FAC ce promovează învățarea limbii franceze vine în sprijinul mobilității prin înlăturarea barierelor de comunicare, accesul la mai multe oportunități de dezvoltare și o mai mare deschidere culturală, personală și profesională a tinerilor”.

Și managerul Steelcase, Bettina Plassmann, a subliniat importanța cunoașterii limbii franceze. ”Unul din principalele obiective Steelcase este promovarea limbii franceze în România, în special în rândul tinerilor și al studenților, pe care îi încurajăm să vorbească o limbă franceză bună ca să poată să obțină locuri de muncă în orice companie locală care muncește pentru piața franceză”, a spus Bettina Plassmann.    

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă