17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPREMII. În joc sunt premii de peste 2.000 de euro şi puncte...

PREMII. În joc sunt premii de peste 2.000 de euro şi puncte în clasament.

După multe chinuri, voleiul pe plajă se va desfăşura chiar pe plajă, nu în locaţii improvizate din Ardeal, Moldova sau Bucureşti, iar sportivii pot face şi o baie în mare pentru a se răcori. Mamaia găzduieşte, de ieri, câteva zeci de sportivi, care se bat pentru premii de peste 2.000 de euro şi puncte în clasamentul naţional într-un turneu care se anunţă cel puţin special.

Beach Voley Champions este prima competiţie organizată la Mamaia  sub patronatul Federaţiei Române de Volei şi reuneşte la start 26 de echipe de băieţi şi fete, iar cărţile de vizită ale invitaţilor sunt de-a dreptul spectaculoase.
Organizatorii promit un spectacol total pentru sâmbătă, zi în care se dispută finalele la masculin, iar spectatorii vor fi întâmpinaţi cu nenumărate surprize şi concursuri, printre participanţi regăsindu-se Sorina Buz, multiplă campioană balcanică, Bogdan Olteanu, campion al Argentinei cu San Juan şi al Campionatului Sud American, dar şi alţi jucători care activează în divizia A sau sunt specializaţi în voleiul pe plajă.

Cereri refuzate

La feminin, în competiţia care se va închide stăzi după amiază cu finala mare, cele zece echipe se vor bate pentru un premiu de 500 de euro care se împarte procentual la primele trei clasate, pentru premii în obiecte oferite de sponsorii tehnici, dar şi pentru punctele care vor răsplăti primele patru clasate, turneul fiind considerat unul de categorie C.

„Am preferat să avem un tablou incomplet după forfeit-ul de ultim moment al celor două echipe din Cluj, decât să diluăm competiţia prin înscrierea unor junioare. De altfel, dorinţa noastră a fost ca acest turneu să fie unul spectacol şi de aceea am refuzat multe cereri de înscriere din partea unor echipe mai puţin experimentate. Va fi un turneu de la care noi aşteptăm mult, pe lângă Sorina Buz confirmând participarea Lili Olteanu sau Cristina Pârv, două voleibaliste de renume ale României”, ne-a declarat managerul proiectului, Cristian Brînză. 

Calificările încep joi

La băieţi, etapele de calificare se vor desfăşura joi şi vineri, iar sâmbătă va avea loc finala, lista de prezenţă fiind una de-a dreptul spectaculoasă. Pe lângă Olteanu, pe plaja LUV din Mamaia îşi vor arăta muşchii şi campionii naţionali Cătălkin Lelea şi Adrian Holhoş, dar şi Mario Drăghici, Emil Lung sau Ilie Gheorghe şi Tudorel Farcaş. Din păcate, vedeta Marius Mascovits s-a retras din competiţie după ce a fost selecţionat pentru Campionatul Balcanic care este programat în această perioadă şi nu poate onora ambele invitaţii, dar spectacolul va fi, oricum, la înălţime.

„Sper ca acest turneu să se ridice la nivelul aşteptărilor mele şi al partenerilor. Am încercat să aranjăm lucrurile aşa încât totul să iasă perfect. Astăzi va fi o zi spectacol, iar sâmbătă va fi apogeul pentru că vrem ca acest turneu să fie exact ca unul din străinătate, cu un spectacol total pe plajă şi în tribune, iar cei care vor veni să vadă meciurile nu vor avea ce regreta. Sper, de asemenea, ca acest turneu să fie doar primul la Mamaia, iar la anul să fim mai mari şi mai spectaculoşi”, ne-a spus Cristian Brînză.

Băieţii se vor bate pentru un premiu ceva mai consistent, de 1.500 de euro şi pentru puncte mai multe în clasamentul naţional. Astfel, primele opt clasate vor primi bani şi premii în produse, iar primele 14 echipe vor puncta şi în clasamentul naţional.

COMPETIŢIE

 Echipele care participă

1. CSS1 LUV : Luculescu Emilia-Ioana şi Vintila Andreea

2. LUV : Badea Alexandra şi Leiţoiu Delia

3. MAVI : Puyky Denisa şi Prioteasa Liliana

4. GRINGAS : Adriana Vilcu şi Lily Olteanu

5. MANGO : Tudor Roxana şi Armeanu Ana – Maria

6. CONSTANŢA 1 : Ispas Raluca şi Cojocaru Marina

7. CSM Timişoreana 1 : Oana Vlad şi Pasca Anca

8. CSU Reşiţa : Buz Adriana Sorina şi Smultea Andreea

9. CSM Timişoara 2 : Melniciuc Adriana şi Ordean Ioana

10. CSS LUV 2 : Axinciuc Sandra şi Maer Andreea

 

Cele mai citite

Nadia Comăneci a dezvăluit discuția purtată cu Serena Williams, la finala de gimnastică de la JO 2024

Nadia Comăneci, prezentă la evenimentul Țiriac Foundation Trophy, a oferit câteva detalii interesante despre discuția sa cu Serena Williams, pe care a întâlnit-o recent...

Studiu: Clienții băncilor românești sunt mai puțin loiali decât media europeană

Un studiu realizat de compania de consultanță în management Kearney arată că 73% dintre clienții băncilor europene și-au păstrat contul principal la aceeași instituție...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă