22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Theresa May: Autorul raportului compromițător despre Donald Trump nu mai lucrează...

Premierul Theresa May: Autorul raportului compromițător despre Donald Trump nu mai lucrează de mulți ani pentru Guvernul Marii Britanii

Christopher Steele, autorul raportului cu materiale compromițătoare pe care Rusia le-au avea despre Donald Trump, nu a mai lucrat de mulți ani pentru Guvernul britanic, a declarat, vineri după-amiază, premierul Marii Britanii, Theresa May, potrivit Reuters, citat de News.ro.

„Este absolut clar că persoana care a produs acest dosar nu a mai lucrat de ani buni pentru executivul Marii Britanii”, a precizat May despre Steele, care, timp de două decenii,  a lucrat în agenţia MI6.

Christopher Steele este autorul raportului compromiţător, care dezvăluie modul în care agenţii ruşi ai FSB au adunat date pentru a-l şantaja pe Donald Trump odată ajuns la Casa Albă. De asemenea, raportul arată că preşedintele-ales a fost „cultivat” timp de cinci ani de către Vladimir Putin.

Foştii colegi din MI6 vorbesc despre „credibilitatea extremă” a unui profesionist sobru, meticulos şi precaut cum este Christopher Steele. Aceleaşi surse atrag atenţia asupra carierei formidabile a agentului, angajat în timpul campaniei de Jeb Bush pentru a aduna date despre Donald Trump.

„Ideea că munca sa este falsă sau reprezintă o operaţiune de tip cowboy este complet neadevărată. Chris este experimentat şi foarte apreciat din punct de vedere profesional. El nu este persoana care ar răspândi pur şi simplu asemenea bârfe”, a declarat un fost agent al ministerului de Externe, care îl cunoaşte de 25 de ani pe Christopher Steele.

Reprezentanţii CIA şi FBI îl consideră de asemenea extrem de credibil pe Christopher Steele, un absolvent al Universităţii Oxford şi un specialist eminent al MI6 în ceea ce priveşte Rusia. Se pare că acesta s-a concentrat de la începutul carierei sale pe probleme legate de URSS şi chiar a locuit timp de doi ani la Moscova la începutul aniilor ’90, atunci când prăbuşirea regimurilor sovietice reprezenta un punct de interes pentru agenţiile de informaţii din Marea Britanie. 

De-a lungul unei cariere de peste două decenii, Steele a jucat numeroase roluri, dar întotdeauna s-a arătat atras de problemele de securitate din Rusia. De asemenea, sursele sale au confirmat faptul că statul rus a ordonat iradierea cu poloniu a lui Aleksandr Litvinienko, care a murit în 2006 într-un spital din Londra.

Christopher Steele a decis să se retragă din spionajul britanic în 2009, pentru că specializarea sa în Rusia nu mai era de interes pentru MI6. Fostul agent a luat în considerare şi sumele mari de bani pe care le putea câştiga dacă activa în sectorul privat.


Mai multe pe această temă: 


New York Times: Rușii au materiale filmate cu Donald Trump la Moscova, în compania unor prostituate. Preşedintele ales al SUA: Rusia nu a încercat vreodată să exercite presiuni asupra mea

Ziarul New York Times susține că serviciile secrete ale Rusiei ar deține materiale “grafice”, înregistrate într-un hotel din Moscova, în care apare Donald Trump în compania unor prostituate.


 Un raport exploziv agită apele la Washington: Rusia are informaţii compromiţătoare despre președinte. Trump, petreceri cu prostituate la Moscova

Lovitură de teatru pe scena politică americană! O înregistrare video cu caracter sexual, filmată la Moscova cu prostituate și cu Donald Trump actor principal, este unul dintre documentele compromiţătoare pe care le deţine Rusia despre președintele ales al SUA.


 Fostul spion britanic autor al raportului despre Trump ar fi fugit de acasa, speriat pentru viața sa

Christopher Steele, un fost agent al serviciilor secrete britanice, ar putea fi cel care a făcut controversatul dosar cu materiale compromițătoare pe care Rusia le-au avea despre Donald Trump.


 

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă