18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Republicii Doneţk şi-a dat demisia

Premierul Republicii Doneţk şi-a dat demisia

Aleksandr Borodai, "premierul" autoproclamatei "Republici Populare Doneţk", şi-a anunţat joi demisia, urmând să fie înlocuit de Aleksandr Zaharcenko, relatează Mediafax.

"Astăzi, în cursul unei reuniuni a Guvernului, am anunţat că voi părăsi postul de premier al Republicii Populare Doneţk, pentru că vreau o schimbare", a declarat Borodai, cetăţean rus.

"Vă reamintesc că am venit aici pentru gestionarea crizei, fiind, în limbaj comercial, un manager de începere a unui proiect. Am venit în momentul constituirii Republicii Doneţk, într-o stare de haos şi vărsare de sânge", a explicat Borodai, precizând că va deveni "viceprim-ministru", urmând ca funcţia de "premier" să fie preluată de Aleksandr Zaharcenko, un ucrainean apropiat de liderul militar al insurgenţilor proruşi, Igor Strelkov.

Luptele s-au intensificat în ultimele zile între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, în oraşul Doneţk, principalul fief al rebelilor.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite joi, la Doneţk, după ce un spital din centrul oraşului a fost atacat cu obuze. Alţi trei civili au fost omorâţi într-un atac similar.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă