2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialProces penal în cazul studiilor premierului Republicii Moldova

Proces penal în cazul studiilor premierului Republicii Moldova

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, ar putea fi urmărit penal, sub acuzația că a devenit student înainte să susțină examenul de bacalaureat.

Publicația Ziarul de Gardă, care apare la Chișinău, informează că Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova a preluat toate documentele din dosarul de studii al premierului Gaburici, “fiind inițiat un proces penal, fază premergătoare urmăririi penale”.

Actualul premier al Guvernului Republicii Moldova a fost înscris, în anul 1995, la Academia de Studii Economice de la Chișinău. Ziarul de Gardă susține că, până în acel moment, Chiril Gaburici nu susținuse examenul de absolvire a liceului.

Ministrul Învățământului din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost rugată de ziariști să clarifice situația școlară a șefului Guvernului, dar a răspuns că nu poate face acest lucru.

“Dosarele domnului Gaburici au fost ridicate de către Inspectoratul General de Poliţie, pe motiv că a fost intentat un proces penal. În această situaţie, Ministerul Educaţiei a rămas fără acces la aceste documente şi nu poate da un răspuns foarte clar, dacă există acest document sau nu. După mine, acest element nou, doar amână deznodământul şi amplifică suspiciunile. Eu cred că, cel mai bine ar fi ca domnul premier să clarifice lucrurile cât de curând, că altfel, e pusă în joc credibilitatea lui, dar şi a Guvernului”, a declarat Maia Sandu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă