14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Irakului, despre exportul ilegal de petrol al grupării SI: Cea mai...

Premierul Irakului, despre exportul ilegal de petrol al grupării SI: Cea mai mare parte ajunge în Turcia

Premierul Irakului, Haider al-Abadi, a vorbit, în cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, despre necesitatea de a opri contrabanda cu petrol a grupării teroriste Stat Islamic şi a precizat că cea mai mare parte a petrolului comercializat ilegal ar ajunge în Turcia, informează Reuters, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, Turcia a negat că ar permite contrabanda cu petrol extras de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a promis săptămâna trecută că va demisiona dacă Rusia poate demonstra acuzaţiile privind tranzacţii ilegale cu petrol extras de organizaţia teroristă Stat Islamic, care ocupă regiuni din Irak şi Siria, unde a proclamat un “califat”.

Citeşte şi: Răspunsul dur al Rusiei, cu privire la traficul de petrol din zonele siriene controlate de SI

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că Turcia a doborât bombardierul rus pentru a proteja tranzacţiile ilegale cu petrol extras din zonele siriene şi irakiene aflate sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic. “Am primit recent informaţii suplimentare care confirmă că petrol extras din zone aflate sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic este transferat în Turcia la scară industrială”, a declarat Vladimir Putin. “Avem toate motivele să suspectăm că doborârea avionului rus a fost motivată de intenţia securizării rutelor pentru tranzitul petrolului spre porturi turce”, a adăugat Putin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă