13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Egiptului despre REPRESALII: "Nici un stat care se respectă nu putea...

Premierul Egiptului despre REPRESALII: “Nici un stat care se respectă nu putea accepta o astfel de situaţie”

Premierul Egiptului, Hazem Beblawi, dă asigurări că forţele de ordine au acţionat “cu cea mai mare reţinere” împotriva manifestanţilor, relatează AFP, conform Mediafax.

“Mulţumesc poliţiei că a intervenit cu cea mai mare reţinere. Nici un stat care se respectă nu putea accepta o astfel de situaţie”, respectiv ocuparea a două zone centrale din Cairo de şase săptămâni, a spus premierul.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a îndemnat armata egipteană să convoace alegeri generale anticipate, considerând “deplorabile” actualele violenţe.

Citeşte şi Haos şi sânge la Cairo

La rândul său, Franţa a cerut “încetarea imediată a acţiunilor de reprimare” din Egipt, sesizând ONU şi principalii săi parteneri “pentru adoptarea unei poziţii internaţionale”.

Bilanţul intervenţiei forţelor de ordine pentru dispersarea susţinătorilor fostului preşedinte Mohamed Morsi se ridică la 149 de morţi, în Egipt, anunţă Ministerul egiptean de Interne, deşi mişcarea islamistă Fraţii Musulmani a semnalat mai multe victime. În plus, serviciile de securitate susţin că nu au deschis focul împotriva demonstranţilor.

Forţele de ordine au intervenit miercuri pentru dispersarea susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, înlăturat de armată pe 3 iulie, în ceea ce mulţi analişti au catalogat drept o “lovitură de stat militară”.

Pe fondul violenţelor, vicepreşedintele Egiptului, Mohamed ElBaradei, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează. Egiptul traversează o perioadă de criză profundă care s-a accentuat pe 3 iulie, când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă