13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Cioloş îi cere ajutorul fostului ministru al Culturii

Premierul Cioloş îi cere ajutorul fostului ministru al Culturii

Sper ca decizia lui Vlad Alexandrescu să-i convingă pe toţi artiştii de la Operă că vor putea găsi la Ministerul Culturii acel pol de stabilitate de care au nevoie, a afirmat miercuri premierul Dacian Cioloş, exprimându-şi speranţa ca acesta să continue să sprijine proiectul privind subscripţia publică pentru achiziţia 'Cuminţeniei Pământului'. 

"Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, şi-a depus mandatul astăzi cu speranţa că gestul său va contribui la detensionarea situaţiei de la Opera Naţională. Din păcate, un şir de decizii grele şi tensiuni acumulate de-a lungul timpului au făcut ca procesul de reformă pe care Vlad l-a încercat la Operă să nu meargă în direcţia pe care am dorit-o cu toţii. Reforma, atitudinea modernă, performanţa în instituţiile de cultură şi în actul managerial cultural au fost obiectivele lui Vlad pe care, până acum, a reuşit să le impună, cu excepţia acestei situaţii punctuale, nefericite şi grave de la Operă", a scris Cioloş, miercuri, pe Facebook. 

Premierul a subliniat că "direcţia reformistă" privind managementul trebuie să continue la Ministerul Culturii, menţionând că aceasta este "principala contribuţie" pe care Vlad Alexandrescu o lasă în urmă şi pentru care îi mulţumeşte, transmite Agerpres. 

"De asemenea, vreau să-l rog să continue să ne sprijine într-un alt proiect pe care l-a lansat şi care trebuie să meargă înainte: subscripţia publică pentru achiziţia 'Cuminţeniei Pământului'. Mai sper ca decizia lui de astăzi să-i convingă pe toţi artiştii de la Operă că vor putea găsi la Ministerul Culturii acel pol de stabilitate şi decizie administrativă coerentă de care au nevoie. Nu sunt deloc bucuros că a trebuit să ajungem aici pentru a detensiona situaţia şi fac un apel la toţi cei implicaţi în viitorul Operei Naţionale să înţeleagă că toleranţa reciprocă, dialogul şi conştiinţa responsabilităţii actului artistic sunt obligatorii pentru a merge mai departe", a mai scris Cioloş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă