21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPremiera mondiala la TIFF

Premiera mondiala la TIFF

» "I really hate my job", un film britanic cu Oana Pellea si Alexandra Maria Lara, a fost proiectat in premiera absoluta in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF)

Cota actritei romance Oana Pellea a crescut foarte mult, dupa ce a fost selectionata in echipa filmului britanic "I really hate my job", in dauna celebritatilor din Occident. In film joaca si o alta actrita de origine romana, Alexandra Maria Lara.
La Festivalul International de Film Transilvania au avut loc in acest weekend doua premiere mondiale. Filmul britanicului Oliver Parker, "I really hate my job/Am o slujba naspa rau", cu Oana Pellea si Alexandra Maria Lara, a fost aplaudat la scena deschisa de cei peste 1000 de spectatori. Alaturi de cele doua actrite, la prima vizionare oficiala cu public, au mai fost scenarista Jennifer Higgie si producatorul filmului, Andrew Higgie.
O tragi-comedie care are loc intr-un local din Londra, unde cinci femei, de varste si temperamente diferite, incearca sa duca pe picioare mica afacere cu barul Stella. Alexandra Maria Lara, "ingerul" formatiei de cinci, alaturi de Oana Pellea (chilianca Rita, cu simpatii comuniste) au reusit ca impreuna cu Neve Campbell si Shirley Henderson sa creeze o lume cu totul aparte, inchisa intre peretii a doua incaperi ce formau barul Stella.
Oana Pellea a ajuns mai tarziu in echipa de filmare, care deja incepuse primele duble. Regizorul a intalnit-o la Londra, unde Oana Pellea se afla pentru cu totul altceva, iar dupa ce actritele cineastului spaniol Almodovar nu l-au convins pe Oliver Parker, acesta i-a telefonat din Madrid romancei si i-a spus ca de acum incolo numele ei va fi Rita. Adica cel al personajului din filmul pe care il turna. "A fost cea mai cautata actrita pentru acest personaj", a spus producatorul peliculei, Andrew Higgie. "E primul meu rol in limba engleza. Scenariul este extrem de bun, iar rolul e foarte ofertant. Poate are replica cea mai spirituala si mai intepata dintre toate personajele. Iar regizorul… ? Este cel mai gentleman regizor cu care am lucrat, din viata mea ", a declarat Oana Pellea. Ea a mai spus ca studiourile de film din Marea Britanie se gandesc sa-i ofere sa mai joace in roluri de acest gen de comedie. La randul ei, Alexandra Maria Lara, prezenta la TIFF, pentru a doua oara, in doua filme, a spus ca a fost o mare placere sa joace in acest film. Filmul a fost turnat in doar 28 de zile. Dupa proiectia de sambata, scenarista filmului, Jennifer Higgie a spus ca secretul reusitei acestui film este faptul ca ea insasi a lucrat chelnerita timp de 10 ani. Mai ales ca toate personajele din film intruchipeaza, aievea, persoane reale. Poate ca, pe viitor, urmatorul film, intr-o aceeasi serie, a continuat scenarista, se va numi "I really love my job" (Am slujba buna misto).

Romanticul nihilist la Cluj

Duminica, dupa-amiaza, la acelasi cinematograf clujean Republica a avut loc premiera mondiala a filmului "Pufball", a regizorului britanic Nicholas Roeg, cunoscut in literatura de specialitate ca "romanticul nihilist". El este realizatorul unor capodopere cinema precum "Dr. Jivago", "Masque of the Red Death", "Fahrenheit 451", "Don’t look now". Regizorul este prezent in cadrul TIFF, la sectiunea "3×3".

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă