14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialPrefectul de Botoşani: Sunt 80.000 de SINISTRAŢI în judeţ. Guvernul scoate...

Prefectul de Botoşani: Sunt 80.000 de SINISTRAŢI în judeţ. Guvernul scoate din rezervă 100 tone motorină pentru deszăpezire. Duşa cere DEMISIA prefectului de Botoşani

UPDATE: Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, se va deplasa, marţi seară, în judeţul Botoşani, afectat de ninsori şi viscol, împreună cu şeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, şi şeful Poliţiei Române, chestorul şef de poliţie Petre Tobă, informează MAI.

Duşa a convocat deja pentru miercuri dimineaţă, la ora 8.00, la Prefectura Botoşani, Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care va participa şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baş, a precizat sursa citată.

Potrivit MAI, Şeful IGSU se află deja în judeţul Botoşani, pentru coordonarea intervenţiei pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Totodată, din ordinul ministrului Mircea Duşa, trei autofreze din judeţul Prahova se deplasează către Botoşani, pentru a suplimenta numărul utilajelor care acţionează pentru deszăpezire.

Deplasarea lui Duşa în Botoşani vine pe fondul nemulţumirilor acestuia legate de gestionarea deszăpezirii în acest judeţ.

UPDATE: Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mircea Duşa, a declarat, marţi seară, că i-a cerut prefectului de Botoşani, Costică Macaleţi, să demisioneze, ca urmare a modului în care este gestionată problema deszăpezirii în judeţ.

Potrivit Realitatea TV, Duşa a spus că a pus la dispoziţia prefectului de Botoşani “tot ce a cerut” pentru deszăpezire. Ministrul a amintit că, în acest judeţ, sunt 27 de sate izolate, la care este posibil accesul cu utilaje grele.

La rândul său, Macaleţi a afirmat că, după ce a cerut ajutor, i-au fost trimise “freze vechi şi defectate”.

Prefectul de Botoşani a mai precizat că, în prezent, sunt blocate trei drumuri naţionale, iar în zonele cu viscol stratul de zăpadă ajunge la trei metri. Potrivit lui Macaleţi, în Botoşani nu sunt înregistrate cazuri de oameni îngheţaţi.

Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a anunţat marţi că în judeţul Botoşani sunt 27 de comune izolate din cauza vremii şi 80.000 de sinistraţi, potrivit Realitatea.net.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat că Guvernul va scoate de la rezerva de stat o cantitate totală de 100 tone motorină care va fi transmisă primăriilor din cinci judeţe din Moldova afectate de ninsori, pentru a fi folosită de către utilajele de deszăpezire, potrivit Mediafax .

Combustibilul va fi livrat mai multor primării din judeţele Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Iaşi.

Pentru fiecare judeţ vvor fi alocate câte 20 tone motorină din cantitatea totală.

Ministrul a precizat că propunerea pentru scoterea motorinei de la rezerva de stat a fost transmisă premierului Ponta.

Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă