19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPrefecţii, somaţi de militarii în rezervă

Prefecţii, somaţi de militarii în rezervă

Cadrele militare în rezervă au pichetat mai multe prefecturi din Transilvania şi din Banat. Miliarii au dorit să protesteze împotriva recaculcării pensiilor.

O delegaţie a Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, filiala 1 Ineu, a venit la Prefectura Arad şi i-a prezentat în scris prefectului Călin Bibarţ nemulţumirile pe care le au militarii şi i-au înaintat o somaţie pentru a fi transmisă Guvernului României.

Delegaţia a fost formată din şase persoane şi a fost condusă de colonelul (r) Mihail Adam-Maftei, preşedintele Biroului Operativ al filialei Ineu. Militarii spun că sunt nemulţumiţi de situaţia în care se află şi de aceea trimit un ultimatum Guvernului României. „Vă somăm, în ceea ce îi priveşte pe militari, în conformitate cu legislaţia comunitară, Constituţia şi tradiţia României, să urmaţi principiile speranţei legitime, al coerenţei şi siguranţei legislative”, se arată în documentul înaintat reprezentanţilor Guvernului. Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad, a cerut delegaţiei să evite orice discuţie politică şi a trimis somaţia delegaţiei de la Ineu, Guvernului României. „Trebuie să se înţeleagă foarte clar că instituţia prefectului nu poate să discute decât pe actele normative în vigoare, orice discuţie pe lângă lege nu îşi are rostul”, a declarat prefectul Călin Bibarţ.

150 de rezervişti au protestat la Reşiţa

La Reşiţa, cei aproximativ 150 de rezervişti s-au adunat în Centrul Civic în faţa Prefecturii. Protestul a început cu ascultarea Imnului Naţional şi, tot în linişte, protestarii au ascultat şi Hora Unirii. Ei nu au scandat lozinci împotriva preşedintelui sau a premierului, ci doar au purtat pancarte cu organizaţia din care fac parte. În schimb, în discursurile lor, foştii militari au fost foarte virulenţi şi şi-au manifestat nemulţumirea. Alături de ei a fost şi preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Banat care a exprimat solidaritatea colegilor faţă de rezervişti.

100 de protestatari la Cluj

Şi în Cluj, circa 100 de militari rezervişti şi-au exprimat nemulţumirea. Prefectul Florin Stamatian s-a arătat deranjat de protestul militarilor. El a declarat că „nu este în măsură să discute cuantumul pensiilor ce trebuie acordate militarilor, ci modul de aplicare a prevederilor legale, precum şi faptul că nu apreciază încercările de dezbinare a societăţii româneşti şi crearea de distorsiuni sociale”.

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă