12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPrea Fericitul Daniel este, de azi, cetăţean de onoare al judeţului Suceava

Prea Fericitul Daniel este, de azi, cetăţean de onoare al judeţului Suceava

PF Daniel a primit azi, la Rădăuţi, diploma de cetăţean de onoare al judeţului Suceava, din partea şefului CJ, Cătălin Nechifor. Ştirea difuzată de Mediafax vine pe fondul criticilor la care PF Daniel a fost supus în ultimele din partea opiniei publice, pentru atitudinea Bisericii după incendiul din clubul Colectiv.

 

Consiliul Judeţean Suceava a decis, în urmă cu două săptămâni, să ofere titlul de cetăţean de onoare al judeţului patriarhului BOR pentru activitatea sa, în special pentru sprijinul acordat judeţului, iar diploma i-a fost înmânată, sâmbătă, la Rădăuţi, unde PF Daniel a sfinţit biserica Mănăstirii "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului".

Diploma a fost scrisă pe sticlă, de către maici de la Mănăstirea Dragomirna, rama fiind sculptată în lemn de cireş.

PF Daniel a oferit, la rândul său, stareţului Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, Iustin, Crucea Patriarhală ca recunoştinţă pentru contribuţia importantă la construcţia Mănăstirii "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" şi pentru edificarea aşezământul pentru copii "Sf. Ierarh Leontie" din Rădăuţi, unde sunt îngrijiţi circa 140 de copii aflaţi în situaţii dificile.

Totodată, PF Daniel i-a înmânat stareţului Mănăstirii Bogdana un plic cu o sumă de bani pentru sprijinirea funcţionării aşezământului de copii.

Patriarhul BOR a oferit şi preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, medalia "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" pentru contribuţia sa la funcţionarea aşezământului.

Cele mai citite

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă