19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPrahova: Persoanele suspecte în cazul furtului unui milion de euro aveau consemn...

Prahova: Persoanele suspecte în cazul furtului unui milion de euro aveau consemn la frontieră-surse

Cele patru persoane oprite, luni, în vama Nădlac, în timp ce circulau într-un autocar care se îndrepta spre Spania, fiind suspecte în cazul furtului unui milion de euro reclamat la Poliţia Ploieşti, aveau consemn la frontieră din partea anchetatorilor prahoveni, afirmă surse din Poliţie.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, IPJ Prahova emisese consemn la frontieră pe numele celor patru persoane – doi bărbaţi şi două femei – oprite în noaptea de duminică spre luni în vama Nădlac, asupra cărora s-au găsit 10.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei patru sunt aşteptaţi să ajungă în noaptea de luni spre marţi la sediul IPJ Prahova, unde vor fi reţinuţi pentru audieri în cazul reclamaţiei privind furtul unui milion de euro.

Totodată, potrivit surselor citate, în week-end anchetatorii au făcut mai multe descinderi la locuinţe din localitatea prahoveană Valea Călugărească, unde au găsit sume de bani în euro, ascunse în hornul unei sobe, însă nu este vorba despre sume mari, comparativ cu suma reclamată ca fiind furată.

Poliţia Prahova a confirmat, într-un comunicat de presă, că au fost făcute descinderi imobiliare “în urma cărora au fost obţinute indicii care au condus la restrângerea cercului de suspecţi”.

În acelaşi comunicat, Poliţia Prahova arată că “în continuare există suspiciuni cu privire la valoarea prejudiciului şi a modului de operare folosit de către infractori”.

Patru persoane au fost oprite de autorităţile din vama arădeană Nădlac, fiind suspecte într-un caz de furt din Prahova, potrivit unor surse judiciare acestea având legătură cu reclamaţia privind dispariţia unui milion de euro din Ploieşti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, în Vama Nădlac au fost opriţi, în noaptea de duminică spre luni, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, care circulau într-un autocar care se deplasa în Spania.

“Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente patru cetăţeni români suspecţi într-un caz de furt instrumentat de poliţiştii din judeţul Prahova. La controlul de frontieră s-a constatat că cetăţeanul român Viorel G., în vârstă de 39 de ani, era în atenţia autorităţilor de poliţie din Prahova, fiind suspect de furt. Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, lucrătorii noştri au găsit asupra acestuia şi a altor trei persoane din mijlocul de transport suma de 10.000 de euro”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cu privire la provenienţa celor 10.000 de euro, Viorel G. a declarat că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.

Surse din cadrul IJPF Arad declară că Viorel G. era dat în urmărire generală de poliţiştii prahoveni, fiind suspect în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro, reclamată de o persoană din Ploieşti.

Faţă de cele patru persoane, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei.

Suspecţii au fost trimişi în judeţul Prahova, unde vor continua cercetările.

Poliţiştii din judeţul Prahova au deschis o anchetă după ce o familie din Ploieşti a reclamat că i-a fost furată din casă suma de aproximativ un milion de euro, proprietarii locuinţei susţinând că aveau banii în urma unei tranzacţii imobiliare încheiate în urmă cu peste trei ani.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă