24.6 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăSpecialPraghezii vor evacuarea ambasadei palestiniene, după descoperirea de arme ilegale

Praghezii vor evacuarea ambasadei palestiniene, după descoperirea de arme ilegale

Relaţiile dintre Palestina şi Cehia s-au înrăutăţit vineri, după ce locuitorii capitalei s-au declarat îngrijoraţi de găsirea unor arme ilegale în reşedinţa ambasadorului palestinian mort, transmite AP, conform Agerpres.

Citeşte şi: UPDATE. Poliţia a găsit arme la reşedinţa ambasadorului palestinian care a murit la Praga

Primarul districtului Suchdol, acolo unde este situat complexul care găzduieşte reşedinţa ambasadorului, a spus că va depune plângere la autorităţile cehe.

„Ne-am pierdut încrederea în diplomaţi. Ne simţim dezamăgiţi de ei”, a declarat vineri, pentru Associated Press, primarul Petr Hejl, după ce a primit plângeri de la localnici.

Ambasadorul Jamal al-Jamal (56 de ani) a murit miercuri după explozia sistemului antifurt al unui seif. Diplomatul îşi preluase funcţia abia în octombrie.

Poliţia a precizat că a descoperit arme ilegale, nespecificate, în noul complex, care include ambasada şi reşedinţa ambasadorului unde a explodat seiful.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Andrea Zoulova, a spus vineri că nu se ştie deocamdată cu exactitate de ce palestinienii aveau arme acolo. Ea nu a precizat câte arme au fost găsite şi nici cât de vechi erau acestea.

Ministerul de Externe a anunţat vineri că aşteaptă o explicaţie din partea palestinienilor.

Cehia a fost una dintre puţinele ţări care au votat anul trecut împotriva recunoaşterii unui stat palestinian la ONU şi este un aliat al Israelului în Uniunea Europeană.

Totuşi, cehii tolerează statutul diplomatic al reprezentanţei palestiniene, care datează din timpul Războiului Rece, când blocul sovietic, din care făcea parte şi Cehoslovacia, avea relaţii bune cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei.

 

Cele mai citite

Alegeri în Marea Britanie, Partidul Laburist este favorit

Britanicii vor alege, astăzi, parlamentarii, în sondajele de opinie Partidul Laburist conduce Aproape 50 de milioane de britanici vor merge la secțiile de vot pentru...

Plângere pentru discriminare la Bacalaureat

Advocacy Group for Freedom of Identity (AGFI) a înaintat o petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), susținând că anumite grupuri de elevi...

Alegeri în Marea Britanie, Partidul Laburist este favorit

Britanicii vor alege, astăzi, parlamentarii, în sondajele de opinie Partidul Laburist conduce Aproape 50 de milioane de britanici vor merge la secțiile de vot pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă