4.4 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialPractică UMILITOARE în India: O femeie violată trece printr-un ritual al purificării,...

Practică UMILITOARE în India: O femeie violată trece printr-un ritual al purificării, pentru a fi iertată

Femeile violate din vestul Indiei sunt supuse la un ritual umilitor de purificare, în cadru căruia se stabilește dacă spun adevărul când susțin dacă au fost abuzate. Dacă înțelepții nu ajung la această concluzie, femeile și familiile lor sunt alungate.

O tânără de 23 de ani se pregătește să treacă prin același ritual, pentru ca soțul ei și cei doi copii să nu fie alungați din Surat, o localitate extrem de religioasă din vestul Indiei, scriu jurnaliștii de la BBC News. Anul trecut, ea a fost răpită și violată de cinci bărbați, timp de opt luni.

Când a reușit să fugă și să se întoarcă acasă, fiind și însărcinată, s-a lovit de practicile comunității, dar și de lipsa de înțelegere a autorităților: femeia nu are voie să avorteze, deși copilul pe care îl poartă a fost conceput în urma numeroaselor violuri, pentru că sarcina este prea avansată, iar comunitatea nu o acceptă, până nu trece prin ritualul de purificare. Rudele soțului ei au renegat-o, iar soțul ei a plecat cu ea la părinții fetei. Totuși, dacă tânăra va păstra copilul și nu va trece prin ritualul de purificare, întreaga familie va avea de suferit.

Ce presupune ritualul

Satul în care locuiește este unul dintre cele mai religioase din India și totodată, unicul în care are loc un astfel de ritual de purificare. Nu este clar dacă autoritățile condamnă sau aprobă acest gen de ritualuri, dar realitatea este că nu au fost niciodată investigate, precizează BBC. 

Unul din bătrânii satului, Odhabhai Devipujak, a explicat că ritualul de purificare, ”chokha thavani viddhi”, este realizat de un preot care practică magia neagră și crede în puteri supranaturale. 

În timpul ritualului, femeia trebuie să răspundă tuturor întrebărilor pe care i le pune preotul. Pentru a verifica dacă spune adevărul, preotul va lua un pumn de orz dintr-un săculeț și îi va spune fetei să ghicească dacă numărul boabelor este par sau impar. Dacă răspunde corect, se consideră că a spus adevărul în privința a ceea ce i s-a întâmplat. Dacă nu nimerește, atunci a mințit. În acest caz, fata trebuie să își pună pe cap un bolovan de 10 kilograme și procesul este reluat. 

”Uneori durează luni de zile până când se încheie procesul de purificare, deoarece, inițial, oamenii tind să mintă. Dar, Zeița știe totul și în final vor recunoaște adevărul. Dacă fata este purificată, nimeni nu poate să îi reproșeze ceva, Însă, dacă Zeița decide că este impură, ea poate fi marginalizată de comunitate”, le-a explicat Devipujak jurnaliștilor. 

Cele mai citite

Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ de numire a procuroarei Mihaiela Iorga-Moraru la șefia secției de combatere a corupției a DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) a dat marţi aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, de numire a procuroarei Mihaiela Iorga-Moraru...

România acceptă extinderea competențelor Parchetului European, condus de Kövesi

România acceptă extinderea competențelor Parchetului European, a declarat ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu, la reuniunea Consiliului JAI din 4 - 5 decembrie 2023. Subiectele...

Tudorel Toader își amenință contracandidații la rectoratul UAIC

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a lansat amenințări la adresa contracandidaților săi la funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din...
Ultima oră
Pe aceeași temă