25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialPostacii de partid au incins comentariile pe site-ul Rl

Postacii de partid au incins comentariile pe site-ul Rl

Articolul "Autodenunt: doua saptamani i-am haituit pe internet pe adversarii lui Crin Antonescu", publicat ieri in Romania libera, a generat o adevarata dezbatere in randul cititorilor site-ului nostru. Multi si-au manifestat dezaprobarea fata de activitatea comentatorilor de partid care impanzesc internetul cu mesaje electorale si incearca sa distruga dezbaterile serioase. De asemenea, am remarcat si faptul ca unii dintre "postacii" despre care am scris ieri au continuat sa publice mesaje de sustinere a propriului candidat.

"Inainte citeam cu placere comentariile, unele erau foarte bine scrise si completau inteligent articolul. Acuma, 75% injuraturi, amenintari si altele", spune "george". Alt cititor face un portret-robot al postacului de partid: "Aceleasi nume pe toate subiectele «fierbinti», apar «in haita» si ii lovesc pe toti cei ce au o parere mai putin buna despre candidatul lor. Au pareri radicale, cei mai putin inteligenti recurg la injurii, ceilalti au si argumente serioase, insa toti sunt virulenti si inflexibili. Majoritatea te acuza ca faci parte din partidul X sau Y". Multi comentatori cred ca partidele arunca bani pe fereastra cu tactica asta. "Sunt stereotipici in exprimare, plictisitori si nu-i citeste nici dracu’; pentru cititorii obisnuiti, efectul este zero barat", crede un "cititor oarecare". Alt cititor remarca: "Multi dintre ziaristi si politicieni fac referire la forumuri si bloguri si, culmea, trag concluzii de acolo, ceea ce e o mare prostie".

"Vorbiti ca sa va raciti gura"
Doar cativa dintre "postacii" pe care i-am urmarit la lucru in ultimele doua saptamani au comentat articolul in care divulgam modul lor de actiune. Gabi A., de exemplu, a ignorat subiectul si a scris un lung elogiu pentru Antonescu. Urmatorii doi comentatori i-au atras atentia ca tocmai despre el se vorbeste in articol. "Oricum, va mirosim de la o posta pe astia ca tine, vorbiti ca sa va raciti gura", spune "dragon". In rest, in afara de cateva zeci de injuraturi (nepublicate) pe forumul ziarului de dimineata, postacii au ocolit subiectul. Au continuat insa sa comenteze articolele politice din toata presa online, inclusiv de pe romanialibera.ro.

In continuare publicam in facsimil un document provenit de la Departamentul de comunicare al PNL. In acest mesaj trimis echipei de postaci se dau indicatii despre cum trebuie create mesajele extremiste care vor fi raspandite pe internet.

"Departamentul de Strategie si Comunicare PNL
Mesaje pe tema solicitarii facute de Crin Antonescu catre CSM de a sesiza Curtea Constitutionala
10 noiembrie 2009

  • In raport cu pasivitatea si lipsa de vointa politica a celorlalti actori institutionali abilitati sa sesizeze Curtea Constitutionala, PNL nu a putut ramane indiferent la evidentul conflict institutional intre Presedintele Romaniei si Parlament.
  • CSM era singura institutie careia ne mai puteam adresa, ceilalti actori abilitati sa faca acest lucru fiind Presedintele Romaniei, Presedintele Camerei si Presedintele Senatului.
  • Presedintele Senatului, Mircea Geoana, se face co-partas si co-vinovat de criza politica la care s-a ajuns.
  • Desi putea sesiza el insusi Curtea Constitutionala, Mircea Geoana a preferat duplicitatea si expectativa, neavand curaj sa ia nicio actiune in acest sens.
  • Nu este prima data cand ambiguitatea si nehotararea cronica a lui Mircea Geoana, care nu-si asuma niciodata nimic, contribuie la adancirea crizei in Romania:
  • – la fel s-a intamplat la asumarea raspunderii de catre guvernul Boc pe cele 3 legi, cand PSD a preferat, intr-un gest de lasitate, sa paraseasca sala, in loc sa puna punct guvernului PDL-PSD care oricum nu functiona si care oricum s-a destramat;
  • – la fel s-a intamplat si in cazul demiterii lui Dan Nica, cand Mircea Geoana n-a avut curajul sa scoata PSD de la guvernare, ci a asteptat sa fie aruncat pe usa din dos a guvernarii de catre Basescu.
  • Daca Mircea Geoana n-a dorit sa-si asume un asemenea gest si sa aiba o astfel de initiativa, noi am fost dispusi sa facem acest lucru. Consideram ca este un gest de responsabilitate.
  • Solicitarea pe care presedintele PNL Crin Antonescu a facut-o catre CSM a fost un semnal pe care eram datori sa-l dam pe fondul prelungirii crizei politice datorate refuzului Presedintelui de a tine cont de majoritatea Parlamentara.
  • Actiunile din ultima luna ale Presedintelui Basescu si interpretarea pe care acesta a dat-o Constitutiei, cu de la sine putere, au creat un precedent periculos. Mai devreme sau mai tarziu acestui tip de conflict institutional intre Presedinte si Parlament va trebui sa i se dea un raspuns. Iar institutia cu atributii in acest sens este Curtea Constitutionala. Altfel riscam repetarea la nesfarsit a acestui tip de conflict."

E-mailul in care mi se explica ce pot face ca activist pe Internet:
"date: Mon, Nov 2, 2009 at 10:48 AM
subject: Detaliere activitati- Campanie Crin

Buna din nou.
Uite, m-am gandit sa iti fac un rezumat al celor doua activitati pe care ti le-am propus, sa intelegi mai bine despre ce e vorba.

1. Prezenta lui Crin pe retele sociale:

Prezenta directa a candidatului Crin Antonescu:
Hi5, Facebook, Flickr, YouTube, LinkedIn.
De acestea ne ocupam noi.

Insa, prezenta indirecta a candidatului se manifesta si prin intermediul altor conturi pe retele sociale, venite in sprijinul lui Crin.

Sprijin pentru Crin:
Facebook (pagina): http://www.facebook.com/pages/Sprijin-pentru-Crin/150387855937
Grup: http://www.facebook.com/group.php?gids163263747526
Hi5: http://hi5.com/friend/group/4388548–Il%2Bsprijin%2Bpe%2BCrin%2BAntonescu–front-html

Manifestul Bunului-Simt:
Facebook (cauza): http://apps.facebook.com/causes/381872?ms48fc3623
Twitter: http://twitter.com/RoBunSimt

Dupa cum se poate observa, aceste conturi nu sunt extrem de active. Avem nevoie de cineva care sa mentina dialogul constant cu prietenii sai din retea.

2. Activism:

Asa cum probabil stii deja, activismul online inseamna postarea de comentarii si interventii in sprijinul lui Crin Antonescu acolo unde se mentioneaza numele sau. (bloguri, forumuri, publicatii online)
In .ro, activitatea pe online este extrem de activa si necesita mai mult timp investit. In cadrul diasporei romane, nu cred ca este aceeasi situatie ca si in Romania. Insa, tu esti cel mai in masura sa iei pulsul activitatii din Austria din acest punct de vedere. Primul pas este realizarea unei liste de linkuri pe care le vei urmari. Apoi, eu iti voi trimite in fiecare zi mesaje zilei iar tu  lasi comentarii in care sa fie incluse aceste mesaje.

Iti propun sa facem schimb de id-uri de mess. Al meu este: . . . 
Probabil, comunicarea va fi mai simpla, decat pe mail.

Toate bune,
. . . "

E-mail de la InPolitics cu un zvon pe care postacii PNL l-au raspandit pe site-uri si blog-uri:

date: Tue, Nov 10, 2009 at 5:39 PM
subject: Zvon de promovat

"Geoana  si motivele pentru care surd fata de CCR

Una dintre marile dispute politice ale acestui moment se invarte in jurul interpretarii Constitutiei cu privire la desemnarea premierului in Romania. Noua majoritate parlamentara sustine ca presedintele trebuie sa numeasca candidatul propus pe cand Traian Basescu sustine ca detine prerogativul absolut de a numi pe oricine doreste in aceasta functie, ceea ce a si facut deja de 2 ori. Bineinteles, aceasta neintelegere a Constitutiei a oferit ocazia tot mai multor comentatori politici sau lideri de partid sa se afiseze in emisiuni sau dezbateri avand asupra lor copia Constitutiei si sa citeasca in propria cheie legea primordiala a Romaniei. 

Totusi, toate partidele politice sunt de acord ca rezolvarea pentru aceasta  problema nu poate veni decat de la Curtea Constitutionala, insa nimeni, pana la Crin Antonescu, nu a facut notificarea necesara. Legal, aceasta notificare nu poate fi facuta decat prin intermediul sefului uneia dintre camerele Parlamentului, presedinte sau CSM. Pentru ca a demisionat din functia de conducere din Senat la inceputul campaniei electorale, Antonescu nu a putut apela decat la CSM. Totusi, intrebarea in aceste conditii este de ce Mircea Geoana, ca presedinte al Senatului, nu a cerut interventia CCR in aceasta problema desi parlamentarii PSD argumenteaza cot la cot cu cei de la PNL pentru dreptul majoritatii de a-l impune premier pe Klaus Iohannis. 

Raspunsul este unul pur pragmatic pentru liderul PSD. Verdictul CCR intr-o asemenea situatie ar putea fi favorabil majoritatii parlamentare, ceea ce ar da dreptul PSD, PNL si UDMR de a-l impune pe Klaus Iohannis premier in cel mai scurt timp, chiar inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale. Or, aceasta solutie i-ar lasa pe principalii baroni PSD, Oprisan, Vanghelie sau Mazare, fara controlul Executivului pe care si-l doresc atat de mult. De altfel, Mazare a si declarat ca motivul principal pentru care il sustine pe Mircea Geoana este tocmai faptul ca acesta va fi mai usor de controlat de catre partide, in special de catre partidul sau de provenienta. Klaus Iohannis este, in mod cert, cea mai putin placuta solutie de premier pentru baronii PSD de care Geoana are nevoie in alegeri. Drept urmare, este solutia de care acesta trebuie sa se fereasca cat mai mult in urmatoarea perioada." 

Lista cu articole si opinii care trebuiau "bombardate" cu postari de catre sustinatorii de pe Internet ai lui Crin Antonescu:

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736972/Actualitate/Crin-Antonescu-a-inceput-sa-pupe-in-cr-patronii-de-presa.html

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736966/Bref/Falci.html

http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/traian-basescu-in-rolul-lui-adrian-nastase-527522.html

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261833

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261835

http://www.cronicaromana.ro/cronica-de-martiobama-marea-realizare-a-lui-basescu-.html

http://www.cronicaromana.ro/republica-bananiera-.html

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261843

http://www.gandul.info/politica/suspectandu-l-pe-geoana-ca-i-intinde-o-capcana-basescu-vrea-sa-l-ia-si-pe-crin-la-meciul-de-miercuri-pentru-cine-joaca-rectorul-de-la-ase-5110192

http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/decaderea-basescului-527546.html

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261841

http://www.gandul.info/politica/cum-a-sabotat-traficul-de-pe-dn1-campania-lui-crin-antonescu-5110332

http://www.jurnalul.ro/stire-special/marele-papusar-527502.html

http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/cand-deodata-in-campania-electorala-527544.html

http://www.gardianul.ro/Are-cineva-habar-care-sunt-functiile-presedintelui-s148933.html

http://blog.gardianul.ro/2009/11/16/10470/

http://www.jurnalul.ro/stire-special/ciprian-nastasiu-acuza-se-fac-presiuni-asupra-procurorilor-527470.html

http://www.jurnalul.ro/stire-special/basescu-stia-ca-omar-vrea-sa-plece-din-tara-527491.html

http://www.libertatea.ro/stire/hayssam-in-ceafa-lui-base-264801.html

http://www.romanialibera.ro/a170160/analiza-r-l-care-sunt-probele-din-scandalul-basescu-hayssam.html

http://www.gardianul.ro/Ciprian-Nastasiu-Cei-din-celula-de-criza-stiu-de-c%C3%A2ti-bani-a-fost-vorba-si-ce-s-a-int%C3%A2mplat-cu-ei-s148946.html

http://www.cotidianul.ro/romania_se_invarte_ca_la_ploiesti-103415.html

http://www.cotidianul.ro/proiectil_american_in_directia_basescu-103400.html

http://www.gandul.info/politica/geoana-are-fraza-cea-mai-lunga-dintre-toti-candidatii-citeste-aici-fraza-fluviu-pe-care-a-emis-o-presedintele-social-democrat-ce-obsesii-ascund-speech-urile-lui-basescu-geoana-si-crin-5109957

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261864

http://www.cotidianul.ro/basescu_geoana_si_antonescu_au_program_pe_net_oprescu_e_de_e_discretie_ametitoare-103408.html

http://www.gandul.info/media-advertising/duelul-basescu-antonescu-depasit-de-divertis-si-dansez-pentru-tine-5110089

http://www.romanialibera.ro/a170151/discursurile-candidatilor-la-presedintie-pline-de-clisee.html

http://www.romanialibera.ro/a170120/insomar-basescu-pierde-in-turul-al-doilea-indiferent-de-contracandidat.html

http://www.romanialibera.ro/a170118/basescu-respinge-acuzatiile-procurorului-nastasiu-si-face-apel-la-oamenii-politici-sa-revina-la-decenta-campaniei.html

http://www.zf.ro/politica/agitatie-de-campanie-nu-ca-la-obama-dar-aproape-ca-la-mama-acasa-5109869/

http://www.zf.ro/politica/fostul-procuror-nastasiu-vorbeste-despre-o-interventie-americana-in-cazul-elibararii-lui-hayssam-5109620/

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261861

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261868

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261870

http://www.zf.ro/politica/luxten-lucreaza-cu-mai-multe-partide-in-campanie-5109866/

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261834

http://www.ziua.ro/display.php?datas2009-11-17&ids261859

http://www.cotidianul.ro/campanie_online_voteaza_geoana_daca_esti_prost_vs_comandante_ai_f_tara_video-103361.html

http://www.gardianul.ro/GIP-%E2%80%9EPresedintele-Basescu-l-a-lasat-pe-Hayssam-sa-plece-din-tara%E2%80%9C-s148934.html

http://www.romanialibera.ro/a170148/solutiile-lui-traian-basescu.html

http://www.cronicaromana.ro/editorialul-de-martiun-viitor-incert.html

http://www.cronicaromana.ro/index.php?edities2007&arts100378

http://www.cronicaromana.ro/index.php?edities2007&arts100384

http://www.romanialibera.ro/a170117/basescu-becali-si-geoana-prezidentiabilii-cei-mai-prezenti-in-blogosfera.html

http://www.romanialibera.ro/a170152/marea-dilema-a-pnl-pdl-sau-psd.html

http://www.ziua.ro/news.php?datas2009-11-14&ids45039

http://www.ziare.com/basescu/basescu/crin-antonescu-mi-a-venit-sa-i-sar-in-gat-lui-basescu-la-cluj-952427

http://www.ziare.com/actual/politica/11-16-2009/udrea-crin-antonescu-suspendat-de-autostrada-zburatoare-a-lui-sorin-oprescu-951817

http://catavencu.ro/basescu_a_atacat_electoral_armata_audio_video-11190.html

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736929/Tara-lui-Mihuleac/Ah-manipularea-ma-sii.html

http://www.ziua.ro/news.php?datas2009-11-14&ids45037

http://www.ziua.ro/news.php?datas2009-11-14&ids45036

http://catavencu.ro/s_au_remarcat_bobocii_lui_geoana_si_vanghelie-11191.html

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736965/Politic/Geoana-este-presedintele-de-carton-al-lui-Vintu-si-Voiculescu.html

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736969/Actualitate/Ponta-despre-furtul-banilor-de-campanie-Porcarii-din-astea-Toata-lumea-stie-asta.html

http://adiocrin.wordpress.com/2009/11/16/crin-antonescu-are-probleme-cu-memoria-stie-cineva-vreun-medic-bun/

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736971/Actualitate/Basescu-despre-cartea-lui-Gaetan-Geoana-sa-nu-si-mai-foloseasca-prietenii-pentru-a-ma-ataca.html

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736964/Politic/Geoana-saboteaza-investirea-Cabinetului-Negoita.html

http://forum.realitatea.net/showthread.php?ts37672

Basescu si Blaga au stiut ca Omar Hayssam paraseste Romania

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basescu-pierde-cu-oricine-in-turul-doi-14635.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/rusinea-si-pradarea-romaniei-atacuri-la-basescu-cu-ricoseu-prin-washington-14617.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basescu-candidatul-nr-1-al-blogosferei-14610.html

http://catavencu.ro/jeg_lag-11188.html

http://forum.realitatea.net/showthread.php?ps727692#post727692

http://forum.realitatea.net/showthread.php?ps727196

http://forum.realitatea.net/showthread.php?ts37698

http://www.ziare.com/actual/politica/11-16-2009/ponta-basescu-ascunde-romanilor-implicarea-lui-in-afacerea-hayssam-952227

http://www.ziare.com/basescu/basescu/antonescu-il-prefera-pe-basescu-in-turul-doi-al-prezidentialelor-951922

http://www.ziare.com/basescu/basescu/basescu-imi-reprosez-o-oarecare-lipsa-de-tact-in-relatia-cu-guvernul-tariceanu-951923

http://www.ziare.com/actual/opinii/11-16-2009/opinii-a-doua-zi-dupa-951822

http://www.revistavip.net/RevistaVIP/Basescu_Geoana_Antonescu_-_Trei_muschetari_in_duel_pentru_Palatul_Cotroceni._/28/

http://www.standard.money.ro/articol_110124/l_vreau_pe_antonescu_in_turul_ii.html

http://www.financiarul.com/articol_35810/loteria-sondajelor—cine-pierde-si-cine-castiga-din-criza-politica.html

http://forum.paytv.ro/showthread.php?ps820395

http://www.adevarul.ro/articole/vin-mogulii.html

http://www.antena3.ro/stiri/politica/antonescu-peste-romania-este-un-gunoi-urias-o-mocirla-de-care-trebuie-sa-ne-despartim_85197.html

http://www.antena3.ro/stiri/politica/fostul-procuror-ciprian-nastasiu-eliberarea-lui-hayssam-s-a-facut-cu-acordul-lui-basescu_85188.html

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/876131/Geoana-bombardeaza-electoral-Armata/

http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/875837/Votul-romanilor-din-diaspora-merge-la-

http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/876128/Dancu-il-masoara-pe-Basescu

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/876138/EDITORIALUL-EVZ-Vatmanul-Geoana-ne-lasa-fara-metrou/

http://www.tashy.ro/miercuri-o-noua-confruntare-in-5/comment-page-1/

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/142774/Batalia-finala-Basescu-impotriva-lui-Antonescu-in-turul-2-Geoana-iese-din-schema.html

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6510692-traian-basescu-greseala-mandatului-meu-oarecare-lipsa-tact-guvernul-tariceanu.htm

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6509532-basescu-pentru-prima-data-cand-serviciile-secrete-nu-amesteca-alegeri-multumesc-pentru-asta.htm

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6511504-fostul-procuror-nastasiu-retrogradat-csm-dat-judecata-rapps-mugur-ciuvica-acum-cinci-ani-victor-gaetan-este-inscris-orbita-lui-ion-iliesc.htm

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6506557-video-traian-basescu-despre-acuzatiile-aduse-ciprian-nastasiu-alegerile-nu-castiga-dosare-sustrase-dgipi-sau-procurori-rejectati-justitie-recuperati-partide.htm

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/876146/CALIN-HERA-Traiasca-7-decembrie/

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/876148/Chirieac-il-barfeste-pe-Geoana-sefului-ANI-Catalin-Macovei/

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/gospodine-general-adu-mi-pulsul-la-normal-14599.html

http://www.ziare.com/basescu/basescu/basescu-il-acuza-pe-geoana-de-atac-electoral-via-hayssam-951916

http://www.gandul.info/news/teroristul-lui-basescu-se-lupta-cu-soacra-lui-geoana-5110203

http://www.ziare.com/actual/opinii/11-17-2009/puroaie-de-campanie-952645

http://www.gandul.info/news/basescu-despre-cartea-lui-gaetan-si-nastasiu-e-un-sifi-gaetan-ar-fi-prieten-de-familie-cu-geoana-5110000

http://www.gandul.info/opinii/campania-securistica-profesorul-si-ginerele-5110081

http://www.ziare.com/basescu/basescu/udrea-nastasiu-a-vrut-sa-il-santajeze-pe-traian-basescu-952428

http://www.antena3.ro/stiri/politica/stirea-zilei-campania-care-pe-care_85180.html

http://www.cotidianul.ro/basescu_stia_ca_hayssam_voia_sa_fuga-103404.html

http://www.cotidianul.ro/enormitatile_lui_traian_basescu_video-103418.html

http://www.ziare.com/basescu/basescu/geoana-promite-ca-va-oferi-olteniei-respect-investitii-dezvoltare-952421

http://www.ziare.com/basescu/basescu/basescu-cel-mai-vizibil-candidat-in-blogosfera-952241

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736961/Politic/Basescu-cel-mai-vizibil-prezidentiabil-din-blogosfera.html

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/876142/SENATUL-EVZ-Farmecul-discret-al-Moscovei/

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111736928/Actualitate/Vizita-secreta-a-lui-Mircea-Geoana-la-Moscova-un-atac-la-siguranta-nationala-a-Romaniei.html

http://www.cotidianul.ro/pradarea_romaniei-103417.html

 

Citeste si: Autodenunt: Doua saptamani i-am haituit pe internet pe adversarii lui Crin Antonescu

Cele mai citite

Atac cu cuțitul în metroul din Lyon! Trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu cuțitul în metroul din orașul francez Lyon, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters. Un suspect a fost...

Cine este românul arestat pentru trădare, a cărui arestare a dus la expulzarea unui diplomat rus

Portalul instanțelor de judecată a publicat date din dosarul de la Curtea de Apel București, pe baza căruia un cetățean român a fost arestat...

Francesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu de MotoGP al Cataloniei

Francesco Bagnaia, pilotul italian al echipei Ducati, a câştigat Marele Premiu al Cataloniei la MotoGP, desfășurat duminică pe circuitul Barcelona-Catalunya din Montmelo. Bagnaia și-a adjudecat...
Ultima oră
Pe aceeași temă