29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialPoroșenko: Ucraina este "pregătită pentru un scenariu de război total"

Poroșenko: Ucraina este „pregătită pentru un scenariu de război total”

Petro Poroșenko, a declarat că Ucraina este ''pregătită pentru un scenariu de război total'', dar a subliniat că preferă o soluţie paşnică pentru conflictul din estul țării, informează Mediafax.

''Ucraina a pus în aplicare tot ceea ce a fost anunţat privind acordul de pace. Suntem pregătiţi să acceptăm compromisuri şi credem că acest conflict nu trebuie să fie soluţionat pe cale militară. Rusia, dimpotrivă, promite un lucru şi face exact contrariul a doua zi'', a denunţat Poroşenko, într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

''Nu vrem război, vrem pace şi luptăm pentru valorile europene. Însă Rusia nu respectă niciun acord'', a declarat preşedintele ucrainean.

''Nu mi-e frică de un război cu trupele ruse, suntem pregătiţi pentru un scenariu de război total'', a răspuns el la întrebarea cotidianului privind un posibil război cu Rusia.

''Armata noastră este în prezent într-o stare mai bună decât era în urmă cu cinci luni şi primim susţinere din lumea întreagă'', a afirmat Poroşenko, subliniind că Ucraina vrea pacea, dar " pentru moment trebuie să facem faţă celui mai rău scenariu''.

În urmă cu o săptămână, Administraţia de la Kiev a anunţat că Rusia a trimis tancuri şi militari în estul Ucrainei, informaţia fiind confirmată de NATO.

Ţările occidentale au criticat vehement Rusia pentru lipsa de acţiune în cazul conflictului ucrainean, soldat cu peste 4.000 de morţi în ultimele opt luni.

În contextul tensionării situaţiei, un oficial de rang înalt al Naţiunilor Unite a declarat miercuri că ONU se teme de "revenirea la un război total" în estul Ucrainei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă