19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPopulaţia Italiei îmbătrâneşte, iar rata natalităţii este în scădere

Populaţia Italiei îmbătrâneşte, iar rata natalităţii este în scădere

Populaţia Italiei îmbătrâneşte, iar rata natalităţii continuă să scadă, deşi numărul locuitorilor este în creştere, ajungând la 60,6 milioane, pe fondul imigraţiei, anunţă Institutul Naţional de Statistică (ISTAT), citat de AFP, informează Mediafax.

Potrivit statisticilor referitoare la anul 2010, persoanele care au peste 65 de ani reprezintă 20,3 la sută din populaţia ţării, faţă de 18,4 la sută în 2001.

Persoanele care au peste 85 de ani reprezintă 2,8 la sută din populaţie, faţă de 2,2 la sută în urmă cu zece ani.

Numărul copiilor mai mici de 14 ani a scăzut de la 14,3 la sută în 2001 la 14 la sută în 2010. În acest context, vârsta medie a populaţiei a crescut de la 41,7 ani la 43,5 ani, precizează ISTAT.

Rata natalităţii continuă să scadă în Italia, în 2010 înregistrându-se 557.000 de naşteri, cu 12.200 mai puţine decât în 2009.

Pentru al patrulea an consecutiv, sporul natural, adică diferenţa între naşteri şi decese, este negativ.

Cu toate acestea, populaţia Italiei a ajuns la 60,6 milioane de persoane, în plus cu 0,43 la sută, dar creşterea se datorează imigraţiei, străinii reprezentând 7,5 la sută din populaţie.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă