15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPonta: După zborul cu F16, îmi pierdusem zâmbetul și energia

Ponta: După zborul cu F16, îmi pierdusem zâmbetul și energia

Premierul Victor Ponta a spus, marți seară, că a zbura cu un avion supersonic a fost întotdeauna un vis pentru el, pe care nu şi l-ar fi putut realiza niciodată cu un MIG 21, deoarece este prea înalt şi ar fi trebuit să explice "colegilor ziarişti" că a zbura cu MIG nu înseamnă neapărat că îți plac cei care îl produc, transmite Mediafax.

Şeful Guvernului şi-a prezentat consideraţiile într-un discurs susţinut la o recepţie oragnizată, marţi seara, de Lockheed Martin, la care a participat şi Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher.

"Sunt foarte recunoscător lui Lockheed Martin, a zbura cu supersonicul a fost întotdeauna un vis pentru mine, nu mi l-aș fi putut realiza niciodată cu un MIG 21, din două motive: unul – sunt prea înalt; al doilea – îmi trebuiau cel puțin două săptămâni să explic colegilor mei ziariști că a zbura cu MIG-ul nu înseamnă neapărat că îți plac cei care îl produc. De aceea, am așteptat venirea lui F16, nu am dorit să ratez această oportunitate și întotdeauna am fost pasionat de mașini rapide, mașini de raliu sau de Formula 1. De aceea am crezut că sunt foarte rapid, însă, după zborul cu F16, am devenit foarte lent și, când am aterizat, îmi pierdusem zâmbetul și energia, dar nu și mândria. Ultima propoziție pe care i-am spus-o pilotului a fost: fac pariu cu tine că piloții români vor zbura chiar mai bine decât tine, pe aceleași aparate. Sper să văd acest lucru întâmplându-se", a spus Ponta.

El a adăugat că a fi membru al "familiei F16" a fost un proiect de lungă durată și un vis pentru forțele armate române, un semn clar și concret al angajamentului României de a îşi îndeplini obligațiile ce derivă din parteneriatul special cu Statele Unite și calitatea de stat membru NATO.

Premierul a apreciat totodată că forțele armate române merită cea mai bună tehnologie militară, deoarece au o excelentă resursă umană, însă, în secolul XXI, a avea numai resursa umană fără suportul tehnologic nu este de ajuns.

În urmă cu o lună, premierul Victor Ponta s-a aflat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, unde s-a îmbrăcat în uniformă de pilot al Forţelor Aeriene Române şi a zburat cu un avion F-16, pilotat de un pilot american, premierul stând pe locul din spate, în postura de copilot.

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă