22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPonta, după discuţia cu Merkel: Dincolo de tensiunile din 2012, am revenit...

Ponta, după discuţia cu Merkel: Dincolo de tensiunile din 2012, am revenit la un parteneriat

România a revenit la un tip de parteneriat strategic cu Germania, important pentru ambele ţări, dincolo de lucrurile tensionate de anul trecut, a declarat premierul Victor Ponta după întâlnirea avută, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel, conform Mediafax.

“Nu au fost discuţii în detaliu despre evenimente trecute, crize politice, am stabilit că avem un rezultat exprimat democratic pe 9 decembrie, un guvern stabil şi o alianţă care va funcţiona până în 2016. Dincolo de lucrurile tensionate de anul trecut, am revenit la un tip de parteneriat strategic important pentru Roâmnia, dar şi pentru Germania”, a spus Ponta.

El a adăugat că, anul trecut, a fost “un moment mai rău” în relaţiile bilaterale cu Germania, dar că la Berlin a fost tratat ca un prim-ministru al unei ţări importante pentru Germania.

Totodată, cancelarul german, Angela Merkel, s-a interesat despre acordul încheiat în România între preşedinte şi prim-ministru, întrebând dacă documentul conferă în mod clar stabilitate şi creează condiţiile pentru evitarea unei noi crize politice, a spus premierul Ponta, după întâlnirea cu oficialul german.

“Nu m-a întrebat în mod direct (de Băsescu -n.r.), ci doar când am discutat despre acordul între preşedinte şi prim-ministru, dacă avem clar stabilitate şi înţelegerea că vom evita orice fel de nouă criză politică”, a spus Ponta.

El a arătat că Merkel cunoştea foarte bine faptul că a fost încheiat un astfel de acord.

Cele mai citite

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă