13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPonta ACUZĂ: Lucian Papici a făcut dosare politice, la fel ca şi...

Ponta ACUZĂ: Lucian Papici a făcut dosare politice, la fel ca şi Morar

Premierul Victor Ponta a declart, miercuri, la RTV, că şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici a făcut dosare politice, dar nu a fost demis din această cauză. Premierul a precizat că mandatul lui Papici s-a încheiat şi de aceea nu mai este şeful Secţiei I din DNA.

“Ce victimă e Papici? (…) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?”, s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror.

Premierul a spus că cei cărora li se termină mandatele nu trebuie să rămână în posturi sau să considere că au fost demişi.

“Ce o să zică preşedintele Băsescu în iarna anului viitor, că a fost demis? Nu, i-a încetat mandatul”, a spus Ponta.

Premierul a spus că îşi menţine afirmaţia potrivit căreia Daniel Morar, Lucian Papici şi alţii au făcut dosare politice când au pus oamenii să jure pe biblii că au fost la referendum.

Premierul a fost întrebat ce anume dosare politice a făcut procurorul Papici împreună cu Daniel Morar. “Dosarele de anul trecut împotriva oamenilor care au votat la referendum sunt dosare politice. Nu puteam să facem nimic pentru ca ţipau toate Macoveicele despletite, dar după ce i-a expirat omului mandatul, respectăm legea.”, a replicat premierul.

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă