24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPonta a dezvăluit cele trei motive pentru care a fost amânat Codul...

Ponta a dezvăluit cele trei motive pentru care a fost amânat Codul Rutier

Guvernul a amânat adoptarea noului Cod Rutier deoarece caută soluţii prin care permisul auto să fie suspendat până la hotărârea instanţei în cazul şoferilor care accidentează mortal alte persoane sau conduc sub influenţa alcoolului, iar statul să achite despăgubiri dacă judecătorii se pronunţă în favoarea şoferului, informează Mediafax.

„Vreau să găsim soluţia legală, şi încă nu se găsise cu Justiţia, să nu mai stea să conducă până vine hotărârea definitivă. Ai omorât astăzi trei oameni şi iei şi conduci maşina încă 3-4 ani până s-o da în instanţă hotărârea. Eu vreau ca de astăzi să nu mai conduci. Dă Dumnezeu şi te achită, că de fapt erai nevinovat atunci, îţi plăteşte statul despăgubiri”, a spus Ponta la România TV.

El a mai arătat că sunt căutate soluţii prin care să fie introdusă regula conform căreia permisul de conducere este suspendat dacă o amendă nu este achitată în termen de 30 zile, fiind nevoie ca bazele de date ale Finanţelor şi Poliţiei să fie interconectate pentru a fi evitate situaţii în care amenda este plătită dar nu figurează ca atare în baza Poliţiei.

„Legat de contravenţii: dacă ai băut şi ţi-am suspendat permisul, nu te duci să dai în judecată şi mai stai încă un an-doi şi eventual când pleci în vacanţă zici să stai cu permisul suspendat. Nu, ţi-l suspend de acum şi cu asta-basta, dacă câştigi, plăteşte statul despăgubire, că nu s-a prea întâmplat să piardă statul”, a adăugat Ponta.

Legat de formula promovării prin ordonanţă de urgenţă a Codului rutier, Ponta a justificat procedura prin faptul că în Parlament mai sunt trei astfel de proiecte, dar discuţiile nu se finalizează.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă