3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăSpecialPompierii buzoieni se confruntă cu un val de incendii

Pompierii buzoieni se confruntă cu un val de incendii

Pompierii din Buzău se confruntă, în această perioadă, cu un val de incendii de vegetaţie uscată, numai în ultimele 24 de ore în cinci astfel de incendii fiind afectate 125 de hectare de teren.

Potrivit ISU Buzău, în această săptămână media a fost de patru-cinci incendii de vegetație uscată pe zi.

"În satul Bălteni, comuna C.A.Rosetti, vineri după-amiază au ars 120 de hectare de miriște, vegetație uscată și mărăciniș, existând riscul de a se extinde la culturile din apropiere", a declarat pentru Agerpres Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, "la C.A.Rosetii, alături de pompieri au acționat vreme de patru ore și membrii Comitetului de Urgență din localitate, precum și proprietarul terenului cuprins de flăcări, care au intervenit cu mai multe cisterne cu apă".

Alte incendii de vegetație uscată au mai fost în satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, o suprafață de patru hectare, alte două pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la Râmnicu Sărat, Scurtești, comuna Vadu Pașii și în zona Drăgaică din municipiul Buzău.

Sursa citată a precizat că toate aceste incendii au avut drept cauză focul în spații deschise, cu o singură excepție, cel de pe centura municipiului Buzău, în zona Fabricii de bere, unde focul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare de un trecător neidentificat.

Cele mai citite

Dorel lovește înainte de Crăciun. Un brad montat în intersecție încurcă circulația

Dorel lucrează înainte de Crăciun. De data aceasta și-a găsit de lucru la Panciu, unde șoferii se plâng că din cauza unui brad montat...

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața...

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă nu lucrează pământul

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă aceștia nu lucrează pământul, a anunțat, duminică, ministrul Agriculturii. Adrian Chesnoiu, noul ministru, a declarat la postul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă