11.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSpecialPompierii buzoieni se confruntă cu un val de incendii

Pompierii buzoieni se confruntă cu un val de incendii

Pompierii din Buzău se confruntă, în această perioadă, cu un val de incendii de vegetaţie uscată, numai în ultimele 24 de ore în cinci astfel de incendii fiind afectate 125 de hectare de teren.

Potrivit ISU Buzău, în această săptămână media a fost de patru-cinci incendii de vegetație uscată pe zi.

"În satul Bălteni, comuna C.A.Rosetti, vineri după-amiază au ars 120 de hectare de miriște, vegetație uscată și mărăciniș, existând riscul de a se extinde la culturile din apropiere", a declarat pentru Agerpres Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, "la C.A.Rosetii, alături de pompieri au acționat vreme de patru ore și membrii Comitetului de Urgență din localitate, precum și proprietarul terenului cuprins de flăcări, care au intervenit cu mai multe cisterne cu apă".

Alte incendii de vegetație uscată au mai fost în satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, o suprafață de patru hectare, alte două pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la Râmnicu Sărat, Scurtești, comuna Vadu Pașii și în zona Drăgaică din municipiul Buzău.

Sursa citată a precizat că toate aceste incendii au avut drept cauză focul în spații deschise, cu o singură excepție, cel de pe centura municipiului Buzău, în zona Fabricii de bere, unde focul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare de un trecător neidentificat.

Cele mai citite

Locuitorii unui sat de pescari din Islanda evacuați în urma unor erupții vulcanice se întorc acasă

Poliţia islandeză a declarat luni că locuitorii unui sat de pescari evacuaţi în urma mai multor erupţii vulcanice au fost lăsaţi să se întoarcă...

Cum câștigi bani lucrând ca student din cămin

Poți câștiga bani dacă ești în cămin și chiar îți dorești asta, iar pentru a face asta, trebuie să ții cont de câteva lucruri....

7 Obiceiuri ale oamenilor productivi – cum să scapi de stres și să obții maxim de eficiență la locul de muncă

În căutarea unei zile de lucru mai productive, mulți dintre noi căutăm soluții pentru a ne îmbunătăți eficiența la locul de muncă. Totuși, poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă