9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPompierii buzoieni se confruntă cu un val de incendii

Pompierii buzoieni se confruntă cu un val de incendii

Pompierii din Buzău se confruntă, în această perioadă, cu un val de incendii de vegetaţie uscată, numai în ultimele 24 de ore în cinci astfel de incendii fiind afectate 125 de hectare de teren.

Potrivit ISU Buzău, în această săptămână media a fost de patru-cinci incendii de vegetație uscată pe zi.

"În satul Bălteni, comuna C.A.Rosetti, vineri după-amiază au ars 120 de hectare de miriște, vegetație uscată și mărăciniș, existând riscul de a se extinde la culturile din apropiere", a declarat pentru Agerpres Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, "la C.A.Rosetii, alături de pompieri au acționat vreme de patru ore și membrii Comitetului de Urgență din localitate, precum și proprietarul terenului cuprins de flăcări, care au intervenit cu mai multe cisterne cu apă".

Alte incendii de vegetație uscată au mai fost în satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, o suprafață de patru hectare, alte două pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la Râmnicu Sărat, Scurtești, comuna Vadu Pașii și în zona Drăgaică din municipiul Buzău.

Sursa citată a precizat că toate aceste incendii au avut drept cauză focul în spații deschise, cu o singură excepție, cel de pe centura municipiului Buzău, în zona Fabricii de bere, unde focul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare de un trecător neidentificat.

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă