12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPolonezul Piotr Gabrych si publicul entuziast, "reteta" victoriei

Polonezul Piotr Gabrych si publicul entuziast, “reteta” victoriei

Invingatori in primul meci cu olandezii de la DOC Stap Orion, din optimile Top Teams Cup, voleibalistii echipei CVM Tomis se pregatesc sa repete “figura” si in returul de miercurea viitoare, din Olanda. Succesul a fost posibil datorita publicului extraordinar, care si-a sustinut echipa in momentele dificile. Eroul partidei a fost polonezul Piotr Gabrych, care a punctat decisiv in seturile trei si patru.

Au trecut deja doua zile de la marele meci disputat de CVM Tomis Constanta si ecourile acestei superbe victorii sunt departe de a se fi stins. Voleibalistii antrenati de argentinianul Jorge Cannestracci si-au demonstrat valoarea si profesionalismul, reusind sa revina la carma partidei si sa o castige, dupa ce incomodul adversar olandez DOC Stap Orion Doetinchem isi adjudecase, surprinzator, primul set al intalnirii. A fost in cele din urma 3-1 (23-25, 25-18, 25-19, 25-21), rezultat care da mari sperante formatiei noastre, dornice sa se califice mai departe, in sferturile de finala ale Top Teams Cup. Returul este programat miercurea viitoare, la Doentinchem, un orasel batav care se afla aproape de granita cu Germania. Principalul Cannestracci si secundul sau Milen Uzunov vor alinia probabil aceeasi echipa ca si cea de acum doua zile, formatie a carei componenta a fost urmatoarea: Ashlei Nemer, Radu Began (cpt), Dragos Pavel, Goran Ivkovic, Razvan Tanasescu, Florin Voinea, Marian Pavel, Erkan Togan, Sergiu Ilies si nu in ultimul rand Piotr Gabrych.

Suporterii au fost “cartea” castigatoare

Cu putin timp inaintea meciului, antrenorul lui CVM Tomis, sud-americanul Cannestracci a declarat ca echipa sa va castiga cu siguranta partida cu DOC Stap Orion, atata timp cat suporterii o vor incuraja asa cum au facut-o si la alte partide. Publicul si-a facut datoria, creand miercuri seara, in Sala Sporturilor, o atmosfera de-a dreptul incendiara. Au fost peste 1.200 de spectatori, care si-au aclamat favoritii pe toata durata intalnirii, si mai ales in clipele in care soarta partidei parea schimbatoare. In ultimul set, olandezii au avut o ultima zvacnire si s-a ivit posibilitatea unui nedorit 2-2 la seturi. A intervenit insa publicul, aclamatiile sale purtandu-i pe Radu Began si compania spre victorie. Multi dintre cei care au asistat pe viu la show-ul de miercuri seara ne-au declarat ca vor face tot posibilul sa fie prezenti la returul din Olanda. Se stie deja ca peste o suta de romani vor fi prezenti la acest meci decisiv, dar este foarte posibil ca numarul lor sa creasca la peste 3-400. Suporterilor de pe litoral li se vor alatura, insa, si cel putin cateva zeci de romani, care in prezent muncesc in diverse orase din Tara Lalelelor.

Salvatorul

Intr-un procent poate la fel de mare ca cel al suporterilor, un rol decisiv in victoria de miercuri a lui CVM Tomis l-a avut noul venit Piotr Gabrych, adus in acest sezon tocmai de la o echipa din Brazilia. Extrema poloneza a jucat aproape perfect, fiind de neoprit mai ales in seturile trei si patru. La cei 34 de ani ai sai, polonezul a demonstrat o vitalitate iesita din comun, loviturile sale trimise in terenul advers, fiind parca mai puternice, odata cu trecerea timpului. Uriasul de 1,98 a punctat decisiv in momentele in care colegii sai pareau putin surprinsi de jocul ambitios al olandezilor.
Antrenorii lui CVM asteapta ca polonezul sa joace la fel de bine si in retur si sa ajute echipa sa se califice in sferturile cupei europene. Fost component al nationalei Poloniei, Piotr Gabrych are o vasta experienta competitionala, in palmaresul sau fiind trecute si o participare la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, precum si o prezenta la World League, editia 2003-2004. Actuala extrema a Tomisului a intrat relativ tarziu in voleiul profesionist, la 23 de ani, cu echipa Stal Grudiadz. A castigat Cupa Poloniei in 2001, alaturi de KS Jadar Radom, apoi campionatul national cu KS Sosnowiec, in 2004. Dupa acest ultim succes, a parasit tara natala, pentru a activa un sezon in Rusia, dupa care s-a transferat la formatia braziliana Sport Club Ulbra.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă