14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii care stau pe 350 de cai-putere

Poliţiştii care stau pe 350 de cai-putere

Poliţia Rutieră din România are, începând de ieri, un bolid cu care poate să-i prindă pe vitezomani: un autoturism Lotus Evora de 350 cai-putere, în valoare de 70.000 de euro.

 

Supermaşina a fost primită spre utilizare gratuită de către Poliţia Rutieră pentru o perioadă de doi ani din partea importatorului Lotus de pe piaţa locală, firma Forza Rossa (ce aparţine fostului ministru al Sănătăţii Ion Bazac). Autoturismul va fi condus de un echipaj de elită al Inspectoratului General al Poliţiei, după cum spun reprezentanţii acestei instituţii.

„Această maşină extraordinară va fi utilizată de către poliţiştii rutieri, în diverse misiuni pe autostrăzile din România. Cei care o vor conduce  sunt poliţişti ce au experienţă foarte mare în poliţie şi în şofat. Înainte de a conduce această maşină, poliţiştii au fost antrenaţi de specialişti ai firmei Lotus” a declarat pentru RL comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

Are o viteză maximă de 280 km/h

Automobilul Lotus Evora S are 350 de cai putere şi atinge o viteză maximă de 280 kilometri la oră. Bolidul poate ajunge la 100 de kilometri la oră în doar 4,8 secunde. O astfel de maşină costă peste 70.000 de euro. Comisarul-şef Lucian Diniţă a spus că acest autovehicul va fi utilizat pentru supravegherea arterelor aglomerate, cu risc sporit şi pentru misiuni de patrulare şi intervenţie rapidă. România este a treia ţară, după Marea Britanie şi Italia, care realizează un parteneriat oficial între Lotus Cars şi Poliţia Rutieră.

Poliţiştii au mai avut un SEAT şi un Mitsubishi

În anii trecuţi, Poliţia Rutieră a mai primit spre utilizare gratuită, pentru o perioadă de câţiva ani, un Seat Leon Cupra şi un Mitsubishi Lancer Evolution. Ultimul autovehicul, Mitsubishi, avea un motor turbo de 2.0 litri, 295 de cai-putere şi o cutie cu dublu ambreiaj, ce îi permitea trei moduri de rulare. Lancer Evolution atingea o viteză maximă de 242 km/h, iar acceleraţia până la 100 km/h avea loc în 6,3 secunde. Cealaltă maşină puternică a Poliţiei Rutiere a fost un Seat Leon Cupra, ce avea un motor de 2.0 litri şi 240 de cai putere. Viteza maximă era de 247 km/h, iar 100 km/h îi atingea în 6,4 secunde. În momentul de faţă, poliţiştii mai au în parcul de maşini două BMW-uri 350 XI. În mod normal, poliţiştii rutieri patrulează cu Loganuri sau cu Dacia Solenza. 

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă