18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPoliţiştii acuzaţi că au violat o adolescentă au fost ARESTAŢI

Poliţiştii acuzaţi că au violat o adolescentă au fost ARESTAŢI

Cei doi poliţişti din Călăraşi acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani fugită dintr-un centru de plasament au fost arestaţi preventiv.

Mandatul de arestare a fost emis vineri seară, de Judecătoria Călăraşi, pentru 30 de zile, informează Mediafax.

Mandatul nu este definitiv, decizia putând fi contestată la Tribunalul Călăraşi.

Cei doi suspecţi sunt Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, poliţişti de la Ordine Publică, acuzaţi că ar fi violat o fată fugită din Centrul de Plasament “Sfântu Ştefan”, din comuna Perişoru.

Poliţiştii au găsit fata într-un parc din Călăraşi.

Cei doi poliţişti fuseseră reţinuţi, joi seară, în baza unui mandat de 24 de ore, emis de către procurori în jurul orei 22.00.

Violul s-ar fi petrecut miercuri seară, pe un câmp situat la aproximativ un kilometru şi jumătate – doi kilometri de municipiul Călăraşi, în perimetrul unui fost poligon de trageri.

Fata de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ștefan” din comuna Perișoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie.

Mama fetei a rămas doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia își caută foarte rar fiica în centrul de plasament și nu mai locuiește în județul Călărași.

Tatăl fetei este plecat la muncă în Spania.

Daniel Ciuciur, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Călărași, care instrumentează acest dosar, a declarat că cei doi polițiști riscă o pedeapsă cu închisoarea între cinci și 12 ani.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat, într-un comunicat de presă, că ministrul Gabriel Oprea a fost informat despre această situație, iar cei doi polițiști au fost trecuţi în rezervă.

Citeşte şi: Caz REVOLTĂTOR în Călărași: Doi polițiști au VIOLAT o fată de 15 ani. Reacția ministrului de Interne

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă