16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPoliţist judecat pentru omor deosebit de grav

Poliţist judecat pentru omor deosebit de grav

Un agent de poliţie este acuzat că ar fi ucis, în urmă cu trei ani, o profesoară universitară.

 

Agentul şef de po­li­ţie Cristian Zben­ghea este cercetat pentru omor deo­se­bit de grav, în cazul uciderii lectorului universitar Luminiţa-Magdalena Călin, acum trei ani. Zbenghea, fost adjunct al postului de poliţie Nicolae Bălcescu din Constanţa, este cercetat alături Ion Hazur, agent de pază, fost poliţist local.

Potrivit procurorilor, Florin Vasile a anunţat Poliţia în data de 11 decembrie 2010, ora 15.00, că sora sa Luminiţa-Magdalena Călin a plecat în data de 10 decembrie, ora 21.00 de la domiciliul mamei sale din Constanţa şi nu a mai revenit. Fratele femeii le‑a mai precizat poliţiştilor că pe 11.12.2010, ora 7.00, a fost sesizat telefonic că autoturis­mul surorii sale se află pe un câmp la marginea satului Stupina, comuna Crucea, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit că pe 11.12.2010, ora 2.00, Luminiţa-Magdalena Călin nu ar fi oprit la semnalul poliţiştilor în comuna Nicolae Bălcescu, iar la intrarea în satul Stupina autotu­rismul a pătruns pe un teren ara­­bil unde a rămas împotmolit, lec­torul universitar reuşind să fugă.

La ceva timp de la producerea tragediei, la circa nouă kilometri de locul unde Luminiţa-Magdalena Călin fusese văzută ultima oară, un cioban a găsit un craniu, iar poliţiştii au descoperit, ulterior cercetărilor, un presupus femur, o pereche de blugi şi o cizmă sfâşiată, cel mai probabil de animale sălbatice.

Pe 30 noiembrie, lectorul universitar doctor Luminiţa-Magdalena Călin, a fost condusă pe ultimul drum.  

A fugit de sub ochii săi

Cristian Zbenghea este acuzat de faptul că nu a anunţat superiorii despre acest caz. El a oprit maşina femeii, împreună cu Ioan Hazur, pentru că circula fără faruri. Femeia s-a speriat şi a fugit pe câmp. Poliţistul spune că s-a dus spre maşină pentru a lua un proces verbal şi nu a obser­vat dispariţia femeii. El nu a anunţat nici superiorii, nici la 112 acest lucru, deşi aceasta era îmbrăcată sumar, afară era foarte frig iar cea mai mică localitatea era la kilometri distanţă.

Zbenghea a fost cercetat de superiori, care l-au sancţionat cu scăderea salariului şi anularea înaintării în grad, dar familia a făcut sesizare penală împotriva sa, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa i-au schimbat încadrarea în omor deosebit de grav.

Banii nu au fost găsiţi

O enigmă în acest caz sunt banii pe care Luminiţa-Magdalena Călin i-ar fi avut asupra ei. Este vorba, potrivit anchetatorilor, de circa 80.000 de euro, bani cu care femeia, care divorţase de soţui ei, dorea să-şi cumpere un apartament.

Membrii familiei susţin că banii ar fi fost în maşină în momentul când aceasta a dispărut, dar poliţia nu a găsit nimic.  Anchetatorii mai spun că declaraţiile celor doi cercetaţi sunt contradictorii, cel puţin cele referitoare la modul cum au acţionat imediat după ce au oprit-o pe victimă. 

 

Cele mai citite

Peste 6.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2024

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele trei luni din 2024 a fost de 6.014, în creştere cu peste 33% comparativ cu perioada...

Trafic restricționat pe perioada derulării celei de-a 13-a ediții a OMV Petrom Semimaratonul București

În weekend-ul 11-12 mai, Bucureștiul găzduiește cea de-a 13-a ediție OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. Pentru buna desfășurare a evenimentului, restricțiile rutiere se vor...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă