-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialPoliticieni şi foşti ofiţeri de informaţii implicaţi în traficul de combustibil

Politicieni şi foşti ofiţeri de informaţii implicaţi în traficul de combustibil

30% din PIB este nivelul la care a ajuns economia subterană, adică  aproape 40 miliarde euro anual. Doar cu jumătate din această sumă am fi trecut criza fără nici un împrumut extern. Marile afaceri “gri” se desfăşoară sub protecţie politică şi juridică de la nivel înalt, deşi lovesc bugetul statului şi economia naţională. RL publică de azi o serie de investigaţii despre zonele cel mai afectate de evaziune fiscală. Primul episod este dedicat produselor petroliere.

Traficul de combustibil aduce în fiecare an României pagube de 2 miliarde de euro. Suma este aproximativ egală cu gaura din bugetul naţional de pensii. Vă prezentăm în continuare (vezi linkurile de mai jos) modul de organizare şi funcţionare a afacerilor din acest domeniu, metodele folosite pentru evitarea taxelor către stat şi pe cei implicaţi în această caracatiţă care a împînzit România. 

 

Mafia petrolului ameninţă siguranţa statului

Motorină „deghizată” în combustibil greu

GRAFIC. Cum s-a dezvoltat reţeaua Racz

Milioane scurse în conturile unor firme fără activitate

Incursiune incognito în lumea „gri-petrol”

Citeşte şi Editorialul: Război cu săbii de lemn

 

DIMENSIUNILE UNEI GĂURI NEGRE

– 2.000 de dolari costă înfiinţarea unui off-shore în Insulele Seychelles; câteva sute de dolari costă închirierea unei persoane care să reprezinte discret interesele patronului.

– 13 judeţe sunt controlate de reţeaua de trafic cu petrol a lui Peter Atilla Racz, suspectează anchetatorii români.

– 25 de milioane de euro a pierdut bugetul de stat într-un an numai din tranzacţiile cu combustibil efectuate de Excella Real Grup din Constanţa, susţin autorităţile.

– 4 milioane de kg. de păcură, în valoare de 1,5 milioane de euro, apar şi dispar în relaţiile comerciale dintre firma Texas Oyl şi o companie bulgărească.

– 100 de milioane de euro ar trebui să achite societatea DG Petrol obligaţii restante la buget, au considerat inspectorii vamali constănţeni.

– 12 milioane de euro ar fi prejudiciul adus statului din tranzacţiile cu combustibil efectuate de M&D Sea Farers, a stabilit Garda Financiară.

– 4 milioane de euro ar fi prejudiciul descoperit de inspectorii fiscali la compania de stat OIL Terminal în urma unor afaceri suspecte cu firmele DG Petrol şi M&D Sea Farers.

 

Cele mai citite

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...
Ultima oră
Pe aceeași temă