27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialPoliticianul satului, Elena Udrea: În puii ei de anticorupţie! Puicuța preferată a...

Politicianul satului, Elena Udrea: În puii ei de anticorupţie! Puicuța preferată a Comandantului Suprem a ciugulit cât a putut | ACADEMIA CAȚAVENCU

Când Traian Băsescu a băgat-o pe Elena Udrea în PD, buldogul Vasile Blaga a mârâit înfundat, suficient de încet încât să nu-l audă Stăpânul, dar suficient de tare încât să-i facă şi pe alţii să scheaune prin partid: „S-a umplut partidul ăsta de fâţe!”

Pe Buldog îl îngrijora faptul că Puicuţa, care începuse deja să se plimbe dezinvoltă prin ogradă, va atenta la castronul lui cu grăunţe, din care va ciuguli cu nesaţ, de va rămâne ditamai câinele de pază flămând. „Cu puicuţele astea nu e de joacă. Când se apucă de ciugulit nu se mai opresc. Nici firmituri nu-ţi mai rămân“, şi-a zis Buldogul în barbă. Spusese deja prea multe. Dacă o ţinea aşa, risca să ajungă în lanţ.

Intuiţia sa misogină nu l-a înşelat. Puicuţa preferată a Comandantului Suprem a ciugulit cât a putut. I-a ciugulit din palmă Protectorului său şi i-a ciugulit pe ceilalţi din partid de le-au mers fulgii.

O ciuguleală de mari dimensiuni a avut loc, spun procurorii, în 2009, în campania electorală de dinaintea alegerilor prezidenţiale. Alegerile alea cu bucluc, în care se bănuieşte că Traian Băsescu ar fi fost împins spre un nou mandat de nişte ludovici mici, care se alintau reciproc cu porecla „Statul“. Ciuguleala ar fi fost atent organizată de famiglia Comandantului, alcătuită din fiica sa Ioana, un potenţial ginere şi o potenţială…

Aceşti întreprinzători destoinici, spune DNA, au organizat o strângere de fonduri uşor ilegală, motiv pentru care au fost trimişi în judecată. Pe bucăţi. Procurorii au disjuns un dosar fără a preciza numele său, astfel că toată lumea rosteşte pe la colţuri numele Comandantului.

La auzirea acestei veşti, Puicuţa Nuţi a început să cotcodăcească: „Dacă vrem neapărat să inculpăm politicieni, ia-i frate pe toți că nu numai Udrea a participat la campanii electorale. Eu înțeleg că în țara asta, cât există campanii în ultimii 10 ani, unul singur a făcut asta. Eu. Cum puii mei se întâmplă chestia asta? Adică până la mine sau în paralel cu mine nu au mai fost lideri politici care să se ocupe de campanie?“

Ce să zic? Ciocu’ mic, că acum sunt ei la putere!

Ciocoii vechi și moi

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă