34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialPoliția ungară ar putea păzi și granițele SERBIEI, pentru a combate MIGRAȚIA...

Poliția ungară ar putea păzi și granițele SERBIEI, pentru a combate MIGRAȚIA ilegală

Poliţia ungară ar putea oferi asistenţă autorităţilor sârbe de frontieră începând din luna august, după ce s-a constatat din nou o creştere a afluxului de migranţi, a anunţat joi ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, relatează agenţia MTI citată de Agerpres.

În timpul unei conferinţe de presă desfăşurată la Szeged după o întrevedere cu omologul său sârb, ministrul ungar a declarat că vor începe negocierile la nivel de experţi privind o contribuţie a Ungariei cu patrule la graniţele Serbiei cu Macedonia şi cu alte ţări.

Sandor Pinter a mai menţionat că şi Austria şi-a manifestat disponibilitatea de a contribui, exprimându-şi totodată speranţa că şi alte ţări s-ar putea alătura acestui demers. 

La rândul său, ministrul de interne sârb, Nebojsa Stefanovic, a declarat că în fiecare zi circa 600-700 de migranţi pătrund în Serbia, tot mai mulţi venind dinspre Bulgaria. El a admis că acest flux este considerabil mai scăzut faţă de cel de anul trecut, dar a avertizat că numărul migranţilor ar putea creşte dacă nu se vor lua măsuri corespunzătoare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă