15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialPoliţia Rutieră Română recomandă respectarea regimului legal de viteză

Poliţia Rutieră Română recomandă respectarea regimului legal de viteză

Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) va organiza şi coordona, la nivel naţional, în perioada 20-26 august, o acţiune preventivă pe linia respectării regimului legal de viteză.

Această acţiune se înscrie în calendarul de activităţi pentru anul 2012 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, din care face parte şi Poliţia Rutieră Română.

Acţiunea se desfăşoară concomitent pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre, în cadrul acesteia fiind folosite toate sistemele de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliţiei, se arată într-un comunicat remis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, operaţiunea constituie un element important în strategia TISPOL de reducere a numărului de persoane decedate sau rănite grav în accidente produse pe drumurile publice din Europa. Conform TISPOL, la nivel european, viteza excesivă se regăseşte între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind totodată cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 ani notează Agerpres.

“Pericolul de implicare a participanţilor la trafic în accidente rutiere soldate cu consecinţe grave, având drept cauză viteza, există nu numai atunci când autovehiculele sunt conduse cu o viteză superioară limitei legale, dar şi în situaţiile în care viteza nu este adaptată la condiţiile de drum, chiar dacă se încadrează în limitele impuse de lege”, conchide comunicatul IGPR.

Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...
Ultima oră
Pe aceeași temă