17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialPoliţia investighează piaţa florilor

Poliţia investighează piaţa florilor

Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR şi poliţişti ai Serviciului de investigare a fraudelor Sector 5 Poliţie au desfăşurat, duminică, o acţiune de verificare a provenienţei şi comercializării florilor în Capitală, potrivit Mediafax.

“Este vizat modul în care sunt comercializate florile, existenţa documentelor de provenienţă şi a documentelor de vânzare”, precizează Poliţia Română.

La acţiunea poliţienească de duminică au participat şi specialişti ai Direcţiei Finanţelor Publice şi din Garda Financiară.

De asemenea, specialiştii DIF-IGPR şi ai Poliţiei Capitalei, de la serviciile de investigare a fraudelor a sectoarele 3, 4 şi 6 fac controale în mai multe pieţe agro-alimentare din Capitală.

La acţiune participă şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi ai Institutului de Metrologie.

“Se verifică modul de păstrare, comercializare şi calitatea produselor agroalimentare şi de tutungerie vândute în aceste pieţe, precum şi exactitatea instrumentelor de măsurat folosite la cântărirea produselor. Totodată, se verifică şi existenţa şi autenticitatea certificatelor de producător”, precizează sursa citată.

În funcţie de neregulile constatate, sursa citată precizează că poliţiştii vor aplica sancţiunile legale, respectiv sancţiuni contravenţionale şi ridicarea mărfurilor ilicite în vederea confiscării, sau după caz, dacă vor rezulta indicii de comitere a vreunei infracţiuni, vor întocmi dosare penale.

Cele mai citite

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...

Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii, valabilă până mâine seară în 25...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...
Ultima oră
Pe aceeași temă